Hopp til hovedinnholdet

Er hun for gammel for meg? Det har vært mye sex og lite dating

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 19 år som kanskje har kommet i litt problemer med følelsene mine. Jeg traff en jente på nettet som er 29 år gammel, (en del år eldre enn meg).. vi gikk på kino første gang jeg traff henne, den kvelden var veldig koselig.. andre daten hadde vi sex. noen jeg og hun ville, og det var hun som "prøvde seg". Vi har begynt å kjenner hverandre veldig godt, men har alltid bare vært mye sex og lite "dating".. vi snakker med hverandre på meldinger hver dag, og vet alt om hverandre. etter en stund har jeg begynt å føle meg litt forelsket, men føler ikke hun er det i meg. Så jeg spurte henne om hva vi skulle gjøre videre. Hun sa hun ikke var helt klar for dette ennå. Jeg har nå begynt å tenke litt, er hun for gammel for meg?. jeg føler meg selv veldig moden for alderen, og er ikke så ofte med folk på min egen alder lenger. Jeg lurer på hva jeg skal gjøre!.. HJEEELP!.. håper jeg får ett eller flere gode svar :) takk :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg tror - uten at jeg kan si noe sikkert - at denne damen er ute etter et kortvarig forhold som kun handler om sex. Hun er nok selv veldig klar over aldersforskjellen, som jo er betraktelig, og jeg tror det er derfor hun sier at hun ikke er klar for et forhold. Hvis dere skal fortsette på denne måten må dere være enige om hva dere vil med forholdet - er det bare sex eller kan det bli noe mer? Det er det som ofte er problemet når man "dater" en som er mye eldre. Man er aldri helt sikker på hva den andre vil eller hvordan man skal definere forholdet. Det er vanskelig å vite hva hun er ute etter, men hvis du selv føler at hun ikke har følelser for deg og synes dere bare har sex virker det i alle fall ganske tydelig på meg.

 

Hun er veldig mye eldre enn deg og mange ville nok sagt at hun var for gammel for deg, men det avhenger bare av hvordan man får det til å fungere. Det finnes de som har det kjempefint i forhold med en som er ti år eldre, og det finnes enda flere som ikke får det til å fungere. Det viktigste er at man er enige om hva man vil og hvordan man vil ha det. Det virker på meg som om du ønsker noe mer, og du må finne ut om hun kan gi deg det. Er det bare sex for henne eller kan det bli mer etter hvert? Du må også finne ut av om du er komfortabel med å være sammen med en kvinne som er så mye eldre enn deg. Dere er jo i to forskjellige stadier i livet. Jeg antar at du studerer, og hun er nok mest sannsynlig ferdig med det. Kanskje har hun lyst på barn snart - er du klar for det? Hvis dere ble sammen - ser du for deg at det ville ha blitt et langvarig forhold?

 

Jeg kan ikke si noe om hvorvidt hun er for gammel for deg eller om det kan bli noe mer mellom dere. Jeg kan bare gi deg mitt inntrykk av situasjonen, og så må du selv velge hva som føles rett for deg. Les den artikkelen jeg har lagt ved svaret. Den gir deg litt flere perspektiver på det med aldersforskjell i forhold.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell