Hopp til hovedinnholdet

Er han for gammel for meg (16 og 20)? Skal jeg si det til mamma og pappa?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har møtt en gutt på nettet. Han bor 20 min unna meg, og vi bestemte oss for å prøve å møte hverandre. Problemet er at han er 20, og jeg er 16..er det for stor aldersforskjell ? Vi fikk til å møte hverandre i går. Han kjørte til meg, og vi så på film. Mamma og pappa vet ikke om det her, og de var heller ikke hjemme i går når han var på besøk. Jeg sa til mamma og pappa at jeg skulle ha filmkveld med noen jenter. De jentene var der da..de satt nede og så på film mens jeg og han var oppe og så på film. Det hadde vi planlagt, fordi vi visste jo at det ikke var helt trygt det her. Men jeg sa i fra til han før han kom at hvis han bare var ute etter en ting (sex), så ville jeg ikke møte han. Han var ikke sånn i det hele tatt.Jeg bare lå i armkroken hans hele tiden og så på film. Hva burde jeg gjøre med det her? er han for gammel for meg? Hva skal jeg gjøre? Hvis jeg sier det til mamma og pappa så kommer det til å bli et rent helvette... Hilsen småforelska jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 

Det er en stor aldersforskjell, men jeg skal ikke si noe om det er rett eller galt. Det er noe dere må finne ut av sammen. Dere må finne ut hvor grensene går og hva dere vil ha ut av et eventuelt forhold. Les den artikkelen jeg har lagt ved om utfordringer man kan møte på når det er stor aldersforskjell i et forhold.

 

Når det er sagt så synes jeg du skal være ærlig med foreldrene dine. Hvis du har planer om å fortsette å møte han bør du fortelle dem det og du bør ikke lyve om hva du gjør eller hvor du er. Det gjør bare situasjonen mye verre. Sjansen er større for at foreldrene dine godtar forholdet hvis de får vite det tidlig og får tid til å bli kjent med han og vant med han. Det lønner seg alltid å være ærlig og ting blir mye verre jo lengre man unnlater å fortelle det. 


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell