Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i engelsklæreren min. Har du noen forslag til hva jeg kan gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skjønner ikke hvorfor, men jeg blir alt for lett forelsket. Og jeg har en tendens til å bli hodestups forelsket i lærerne på skolen. Jeg vet at det er ulovlig å ha et forhold med dem og blablabla, men det er en som er titusen ganger kjekkere enn de andre. Han har meg ikke i noen fag, men var engelsklæreren min et halvt år i fjor. Jeg har likt han siden ca. første gang jeg så han, og har nå funnet han på facebook. Men det er vel sykt kleint for meg å legge han til? Liksom "Hei, jeg bare stalket deg litt på fb..". For det andre, siden han ikke er min lærer kan vi vel ha et lovlig forhold? Og for det tredje, hvordan kan jeg vise han at jeg er interessert uten at det blir kjempeflaut? Dere kommer helt sikkert til å svare at jeg må innstille meg på at det skal gå over osv, men det skjer sånn helt seriøst ikke, jeg er veldig landtidsforelsket og det skal mye til for at jeg slutter å like en person. Jeg har tenkt på å be han om hjelp i noen fag, men jeg gjør det ganske bra på skolen, hadde ikke skadet med litt hjelp i matten eller kjemien for å få høy måloppnåelse der, men jeg må jo virke som en idiot hvis jeg spør en engelsklærer om det.. Det virker jo også ganske sært å sende han en melding på face eller itslearning. "Hei, du var engelsklæreren min et halvt semester i fjor, jeg likte deg da, liker deg fortsatt, blir du med ut å spise?:):)", altså da høres jeg bare ut som en tulling.. Håper dere har noen forslag, på forhånd takk for hjelpen!:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig mange som opplever å bli forelsket i læreren sin. En lærer er en person som har autoritet og som man kanskje ser litt opp til, i tillegg til at mange lærere viser stor omsorg for elevene sine. Det er dessverre sånn at når han er lærer og du er elev, er et forhold mellom dere hverken realistisk eller lovlig, og hvis en lærer blir tatt for å flørte med eller ha et forhold med en elev vil det få alvorlige konsekvenser. Så mitt råd til deg er å prøve å komme deg over han så godt du kan og heller bli bedre kjent med gutter på din egen alder. Jeg vil ikke anbefale deg å legge til denne læreren på Facebook eller på noen måte flørte med han, for det vil kunne føre til ubehagelige situasjoner og kan fort bli feiltolket av andre. Jeg legger ved en artikkel som kan være nyttig for deg å lese.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell