Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 og han er 21. Bør jeg møte han?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg er en jente på 15 (blir 16) jeg har et problem... Jeg tror jeg begynner å like en fyr, det er bare det at han er 21 og jeg har aldri truffet han. Jeg ble "kjent" med han gjennom bestevennen hans som er vennen til en fyr jeg likte :P bestevennen til han på 21 snakket jeg ganske mye sammen og han sa jeg måtte bli venn med bestevennen hans, så jeg gjorde det og jeg snakket mer med han enn han jeg egentlig begynte å snakke med. Og de bor sammen! Han på 21 snakker jeg med 2-3 ganger om dagen og han er kjempesøt :) vi skyper en gang om dagen og noen ganger rett før jeg legger meg. Han sier at jeg er kjempesøt uansett når, han kaller meg baby, janta mi, verdens beste, og mye mer :) han er heller ikke norsk han har bodd her i 5 år. Jeg bryr meg ikke om at han er fra et annet land men det plager det med alderen :( hadde han vært 18-19 hadde alt vært perfekt! Han bor i en annen by og sier at han kommer med en gang hvis jeg vil at han skal komme :) han sier han vil gjøre alt for meg, når jeg snakker med han blir jeg glad :) vi kan snakke om litt intime ting av og til, men han sier at han ikke skal gjøre noe mot meg som jeg ikke vil og jeg tror på han :) men jeg tenker jo selvførgelig på det at mange jenter møter gutter de har møtt på nettet og blir voldtatt! Jeg tror ikke det vil skje med han men man vet aldri! Han har fått mobilnummeret mitt, så han ringer meg og sender melding :) han har sagt at han vil vente på meg helt til jeg vil være med han og at jeg kan bestemme selv. Fordi jeg tror ikke mamma og pappa vil like at jeg er sammen med han, de aner ikke at jeg snakker med han engang :/ jeg vil ikke si det fordi jeg vil ikke miste han. Når han og jeg skyper pleier vi å ha latterkrampe og han sier at han blir flau hver gang han ser på meg og snakker med meg og det blir jo jeg også. Nå skal han begynne å jobbe i min by så nå har jeg på en måte ingen unskyldning til å ikke treffe han, jeg vil jo men er redd, foreldre, alder, nyheter om jenter som blir voldtatt :O det er mange røde lys! Og MANGE grønne, han sier han vil kysse meg og jeg vil egentlig det jeg også, vi "kysser" på skype når vi sier hade :P venninnene mine er også redde for at jeg skal møte han, men de kjenner han jo ikke sånn jeg gjør :/ idag begynte jeg å gråte når jeg skypet med han på grunn av en gammel forelskelse, han sa ikke gråt, jeg er her for deg for alltid jenta mi! Han ville vite hva det var og jeg sa det. Men hva skal jeg gjøre! ?!?!? Jeg er jo glad i han og vil møte han og tror det snart er på tide, så kan jeg få noen tips til hva jeg skal gjøre :) btw venninnene mine sier de skal være med å møte han så jeg ikke gjør det aleine :) tusen takk på forhånd ! :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du liker denne gutten veldig godt, og det er veldig hyggelig at du har funnet en du føler du kan snakke med på denne måten. Det er flott at du er forsiktig og at vennene dine passer på deg. Antagelig er denne gutten bare snill, men jeg synes at aldersforskjellen mellom dere er altfor stor. Det er veldig forskjellig hva en 15-åring og en 21-åring ønsker i et forhold, og man er rett og slett på forskjellig sted i livet. Det vil for eksempel være ulovlig for han å ha sex med deg, og ha har lov til å drikke alkohol osv. Jeg synes ikke det er noen vits i at du møter han, og du bør avslutte det forholdet dere har. Som sagt er han sikkert en snill gutt som bare vil deg godt, men når det er så stor aldersforskjell tror jeg det er best for begge at dere heller prøver å finne dere noen på deres egen alder.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell