Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg best mulig få henne til å se at det kan være verdt det å bli sammen med meg?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg er forelsket i en jente jeg spiller i korps med. Jeg tror hun liker meg tilbake, men hun er litt redd for at alle skal dømme henne hvis vi blir sammen. Hun er tre år yngre enn meg, og en jente i klassen hennes er blitt dømt for at kjæresten hennes er ett år eldre. Hvordan kan jeg best mulig få henne til å se at det kan være verdt det å bli sammen med meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har funnet en jente du liker og som liker deg tilbake. Tre års aldersforskjell er jo en del, men hvis man har felles interesser og føler at man passer veldig godt sammen, kan det gå bra. Det som er vikig å tenke på er at du er over den seksuelle lavalder og hun ikke. Det vil si at det er ulovlig for deg å ha sex med henne før hun er 16 år. Det er også viktig at du tar hensyn til at hun er yngre, og kanskje mindre moden enn deg, og at du ikke presser henne til ting hun ikke er klar for. 

Det er alltid noen folk som legger seg oppi hvem man er sammen med og skal kommentere dette, men det synes jeg ikke dere skal bry dere om. Som regel er de som "dømmer" folk på grunn av kjærestene deres egentlig bare misunnelig fordi de ikke selv har kjæreste. Så for å få denne jenta til å se at det kan være verdt det å bli sammen med deg, er det beste tipset jeg kan gi deg å forteller henne hvor glad du er i henne og overbevise henne om at det er hvordan dere har det med hverandre, og ikke hva andre syenes som er det viktige. 

Les også artikkelen under.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell