Hopp til hovedinnholdet

Jeg har møtt en gutt på instagram, men mamma lar meg ikke møte han.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har møtt en gutt på instagram. Jeg vet han er ekte og han er den han går ut får å være har snakket med han på tlf og skypa men han, vi ble kjent for 8 uker siden...bi er veldig opne for hverandre vi kan snakke om alt fra været Til sex. Han har sakt at han liker meg kjempe god..jeg sa at jeg likte han kjempe god og han vil veldig gjerne møte han..jeg er desperat etter å møte han..åh jeg har blitt kjempe glad i han men han senner hjerter og sier natta pus Gid osv men så spurte jeg han om han likte meg sån kjørestealtig men han sa nei?? Jeg kjønte ikke noe men... Detjeg skulle fram til var at han er 16 og jeg er 12 men VELDIG MODEN for alderen har jeg hørt og føler selv.... Men mamma sier jeg ikke får lov å møte han jeg gråter hver eneste natt og mamma tar tlf og iPad fra meg så jeg ikke får snakket med ham. :( har dere noe bra argumenter jeg kam bruke ellerno. Jeg vil bare møte han...mamma sier at han BARE vil ha sex med meg osv, jeg spurte om han ville ha sex og han sa ja men vi har gjort det KLART for oss at det skal vi ikke gjøre men ja....HJELLLLLP??????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjøner at du liker denne gutten veldig godt, og det er fint at du har noen å snakke med. Men dessverre må jeg si meg enig med moren din i at det ikke er noe vits i at du møter denne gutten. For det første er det veldig stor aldersforskjell, og en på 16 år ser som regel etter forskjellige ting i et forhold. Han har også sagt at han ikke vil ha et forhold, noe det virker som du ønsker. Det kan virke som denne gutten vil ha sex med deg, dere har jo også snakket om det. Det er ikke lovlig å ha sex med en som er under 16 år, og i tillegg er man som regel ikke klar for å ha sex når man er 12 år. Jeg anbefaler deg å slutte å snakke med denne gutten, og prøve å glemme han. Isteden bør du prøve å bli kjent med gutter som er mer på din egen alder. Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese. Jeg forstår om dette svaret ikke var slik du ønsket, men jeg tror at det ikke er realistisk at det blir noe mellom deg og denne gutten.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell