Hopp til hovedinnholdet

 Jeg er ikke sikker på at dette er overgrep

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ikke sikker på at dette er overgrep, men det er derfor jeg er her. Jeg hadde en kjæreste for litt siden, vi gjorde normale kjæresteting men etterhvert så begynnte han å klå mer enn det jeg egentlig ville, jeg prøvde å si ifra men d fortsatte. Etterhvert hadde vi hatt sex, noe vi begge ville. Men han på en måte maste og presset meg til å suge han. Jeg ville ikke, og sa ifra hver gang han spurte (som var utrolig ofte). Jeg gjorde det til slutt fordi jeg hadde sagt nei alle gangene og jeg følte at jeg elsket han og ville glede han. Når vi hadde slått opp så klådde han fortsatt, spurte om å bli sugd og ville ha sex med meg hver gang vi møttes. Jeg lot han. Selvom jeg innerst inne ikke ville. Jeg sa ifra, 2 ganger. Men han ga seg ikke. Vi hadde sex selvom vi ikke var sammen, det føltes galt og jeg følte meg skikkelig brukt hver gang. Han sier det rundt på skolen også. Kan jeg anmelde han for dette? Vi er og var begge 15 år når dette skjedde. Hva skal jeg gjøre? Hjelp...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til oss.

 

Vi forstår at du føler deg brukt og presset til å gjøre seksuelle ting med ekskjæresten din.

Et forhold skal være fint og preget av gjensidig respekt, noe ekskjæresten din ikke har vist her. Du skal kunne forvente at han respekterer deg og godtar et nei.

 

Det er vanskelig for oss å svare på om det er et overgrep eller ikke, siden du sier at du gjorde det han ba om til slutt. Likevel sier du at du prøvde å si fra, og da burde han ha respektert det og stoppet med masinga. Det er ikke greit å presse noen til sex. Kan det være en mulighet å prate med ekskjæresten din om dette, hvor du forteller hvordan du føler rundt det og at du ikke synes det er en grei oppførsel? Det er du som bestemmer over din kropp, og selv om du sier at du var med på å ha sex, har du fullt rett til å si nei til andre ting.

 

Vi anbefaler at du prater med en trygg voksenperson du stoler på om dette, slik at dere sammen kan finne ut hva dere kan gjøre for at du skal få det bedre. En slik person kan være helsesøster på skolen, de som jobber på Helsestasjonen, legen din eller noen voksne hjemme. Hvis du vil ha noen andre å snakke med, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111. Hjemmesiden deres er: www.116111.no Dit kan du ringe anonymt om du ønsker det.

 
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep