Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kjæresten min har slått opp med meg. Hvordan skal jeg takle dette?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 15 år, har hatt kjæreste i 1,5 år. Men hun gjorde det slutt for to uker siden. Jeg er helt knust og det som forvirrer meg er at på fest ble hun full og var "all over me". Hun sa hun elsket meg og at hun ville vi skulle være sammen. Spurte henne senere på kvelden om hun mente det. Hun mente man ble ærligere i fylla så hun mente det sa hun.. 1 uke senere sier hun det helt motsatte og sier vi aldri blir sammen igjen... Føler meg brukt og lurt... pluss veldig såret, jeg elsket virkelig denne jenta... Mente hun det hun sa i fylla eller var det bare løgn alt sammen??... 1,5 år er lenge når man er så unge. Vi var sterke sammen liksom og jeg trenger henne virkelig..

Besvart 12.10.2017 23:17
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Å bli slått opp med er blant det vondeste mange av oss opplever. Kjærlighetssorgen kan ofte oppleves tung, intens og trist. Ihvertfall i tilfeller som dette, hvor du har vært sammen med henne i 1,5 år. Jeg har forståelse for at du føler deg knust, og at du naturligvis vil tilbake inn i forholdet. 

Til tross for dette vil jeg råde deg til å prøve og gå videre. For meg høres det ut som dere har hatt et langt og et veldig godt forhold, men at det nå er ved veiens ende. 

Det er nok umulig å vite om hun mente det hun sa i fylla eller ikke. Jeg gjetter egentlig på at hun muligens ikke helt vet det selv engang. Uansett høres hun veldig usikker ut for øyeblikket, og dermed også ganske ubesluttsom. Jeg tror at om du prøver å starte et forhold med henne på nytt, vil du nok bare ende opp med å bli enda mer såret. Med andre ord - det er best å la det gå. 

Selvfølgelig, nettopp det kan muligens virke nærmest umulig for deg akkurat nå. Jeg kan tenke meg at forholdet deres betyr ekstremt mye for deg. Som du selv sier: "1,5 år er lenge når man er så ung". Det er sant! 1,5 år er faktisk veldig lenge når man er så ung, men jo lenger tid det går, jo kortere vil 1,5 år oppleves. Med andre ord - den intense følelsen (som jeg tror du føler nå) vil gradvis gå mer og mer vekk. Lengselen og forelskelsen forsvinner med tiden. Det vil bli bedre.

Det betyr naturligvis ikke at dere ikke fremdeles kan være venner! Mange som kommer ut av lengre forhold, ender opp med å være venner etterpå. 

Under legger jeg ved noen artikler som jeg håper kan være til videre hjelp.

Jeg ønsker deg masse lykke til og håper du finner ut av dette! :)

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Gutt er lei seg (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Zelda om å snakke om problemer

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Er du god å snakke med? Eller trenger du noen å snakke med? Det er ikjke godt å gå rundt med bekymringer, så ikke vær redd for å snakke med noen om det.

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme tilbake. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjærlighetssorg
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjærlighetssorg