Hopp til hovedinnholdet

Rotte

Jente 13 år
 

Spørsmål

Har hatt kjempe lyst på dyr siden jeg var liten men aldri fått. Når jeg var 10-11 maset tvillingsøsteren min kjempe mye på å få hamster men fikk ikke lov. Nå er jeg 13 og har kjempe lyst på dyr. Jeg har lest rundt og funnet ut at rotte er et aktivt dyr og et bra starts dyr siden jeg ikke har hatt dyr før. Det passer godt til familien min siden jag har en lillebror på 9 og en lillesøster på 6. Rotter klare å vaske seg selv og trenger ikke mye stel. Vaske buret og sånt kan jeg gjøre selv. Samme med kjøpe selve dyret og leker til dyret. Jeg tror foreldrene min kanskje kan gi meg et bur dyr siden det ikke trengs å gå tur eller noe sånt men jeg vil ikke ha hamster siden det er et nattdyr og sover nesten hele dagen og marsvin siden jeg har dårlige minner om dem. Men jeg tror mor ikke tanken med rotte siden det miner så mye om klovakken. Jeg har kjempe lyst på rotte. Trenger tips til hvordan jeg kan overbevise foreldrene mine til å få rotte!!!

 

Svar
Hei!

Så fint å høre at du har undersøkt så mye om hvilke dyr som ville passe deg og din familie. Det viser at dette virkelig er noe du vil! Jeg syns du skal forklare det samme til foreldrene dine, altså grunnene til hvorfor rotter passer for dere, og at du er villig til å ta på deg ansvaret med vask og stell. Kanskje du kan finne en artikkel enten på internett eller biblioteket om rotter som husdyr, som du kan vise til moren din og overbevise henne om at rotte som husdyr ikke er det samme som de i kloakken.

 

Du kan også for eksempel lage en ukesplan hvor du markerer faste tidspunkt på dagen som du vil bruke på å stelle rotten. Derretter kan dere prøve dette i en uke, og når foreldrene dine ser at du mener alvor med ansvaret blir de sikkert mer positive til forslaget.

Det er også viktig å undersøke om noen i familien din kan være allergiske, og om dette er grunnen til at dere ikke har hatt dyr tidligere. 

Les også gjerne artikkelen jeg har lagt ved under som heter "Husdyr betyr ansvar!"


Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid