Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg overtale foreldrene mine til å få en ny hund?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, hunden min som jeg har hatt i nesten 12 år døde for en liten stund siden... rett etter at han døde var jeg helt bestemt på at jeg ikke ville ha ny, og visste at jeg ikke kom til å få ny, men nå som det har gått litt tid så lengter jeg urolig etter en hund, klarer ikke å tenke på noe annet, har aldri husket å ikke ha hund siden jeg var så liten når jeg fikk han så det er så tomt og stille nå og jeg klarer det ikke lenger. Jeg er klar for en ny hund, så spørsmålet er; hvordan skal jeg overtale foreldrene mine til å få en ny hund?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål!

Det er vanskelig å gi deg noe godt svar uten å vite om og eventuelt hvorfor foreldrene dine sier nei til å få en ny hund. 

Mitt beste forslag er at du setter deg ned med foreldrene dine og ber dem om å forklare deg hvorfor de eventuelt ikke vil ha en ny hund. Kanskje synes de det var så vondt å miste den dere har hatt at de ikke orker tanken på å gå igjennom det igjen? Kanskje er de usikre på hvem som skal ha ansvaret for å gå turer, mate, kose og stelle?

Når du har fått en forklaring synes jeg du skal fortelle dem hva det betyr for deg å ha en hund i livet ditt. Kanskje kan du vise dem spørsmålet du sendte til oss, det viser det veldig godt. Det er også fint om du tenker igjennom hvilket ansvar du er villig til å ta for en eventuelt ny hund. Det er - som du jo vet - mye ansvar og mange oppgaver som følger med en hund, og hva skjer når du om noen år kanskje flytter ut for å gå på skole?

Tenk igjennom slike ting før du ber om en prat med foreldrene dine, så får dere prøve etter beste evne å komme til enighet. Jeg ønsker deg lykke til! :) 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid