Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at dagene er de samme hele tiden.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg føler at jeg har veldig lite liv, og er veldig lite sosial. Dagene mine er det samme hele tiden og jeg føler også at jeg ikke så mange venner og de to jeg har som jeg kan kalle venner er opptatte nesten hele tiden, Og jeg føler at det alltid er jeg som spør om dem vil finne på noe de spør iksom ikke meg. Så nå vil jeg begynne på noe ha et eller annet å bruke all tiden min på. Men jeg synes det er så vanskelig å finne noe å begynne på, for jeg har prøvd veldig mye men jeg føler at det nesten er et eller annet som er galt. Jeg har prøvd alt fra fotball, masse forskjellig dans, kunst osv... Men jeg er ganske glad i kunst men når jeg gikk der hadde vi en veldig hyggelig lærer jeg var veldig glad i henne men så måtte henne slutte og vi byttet lærer og da dreiv vi bare med origami og han var ikke like hyggelig. Kunne ønske det var et sånt sted hvor vi bare kunne spille og sånt med venner for vår alders gruppe en klubb, håper på svar snart vil endre livet mit

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spøsmålet ditt. Jeg skjønner at det er frustrerende å føle at dagene er så like og at du ikke har noe å drive med. Det er flott at du har prøvd forskjellige ting! Det gjør jo at du kanskje har en bedre idé om hva du kunne tenke deg å drive med. Hvis du liker kunst er det helt sikkert andre kurs eller skoler for dette du kan begynne på. 

Og så anbefaler jeg deg å prøve å bli bedre kjent med flere i klassen din og på skolen. Hvis du får flere venner vil du jo ha flere å finne på ting med, og kanskje er det noen av dem som driver med fritidsaktivteter som du kunne tenke deg å prøve ut.

Jeg er helt enig med deg i at det hadde vært flott med et sted hvor folk på din alder kunne samles og spille, men når det ikke er det så kan du jo prøve å ta saken i egne hender. Inviter folk i klassen og venner på spillkveld hos deg. Lag kake, muffins eller lignende og gjør det til en koselig kveld.

Og ikke gi opp å finne en fritidsaktivitet du liker, men fortsett å prøve forskjellige ting. Det kan nok være lurt at du er med en stund på det du prøver og ikke slutter med en gang du finner noe som er galt. Ingen er ekspert med en gang man begynner med noe, men som regel blir man bedre og bedre, og det blir mer og mer gøy. Og å drive med en fritidsaktivitet er jo en flott måte å bli kjent med nye folk på.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid