Hopp til hovedinnholdet

har en lillesøster på 9 år som har blitt veldig vanskelig og agressiv.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei. jeg er litt sliten nå for tiden pga. har en lillesøster på 9 år som har blitt veldig vanskelig og agressiv. Hun slenger dritt om meg og lager et helvete når foreldrene mine ikke er hjemme. hun roter som en gris og hun har med seg veninner hjem hver eneste dag og hun oppfordrer de til å rote over alt (og det er jeg som har ansvaret for at det er ryddig) så jeg får veldig mye trøbbel. Hun er mildt sagt gal og har en gang iblant truet meg med ting som kan brukes som et slagvåpen. Igår så gikk hun til angrep på meg med en massiv sykkelhjelm i hånda og det endte med at jeg måtte slå henne i armen så hun mistet den. Jeg er ganske sikker på at det har noe med at hun ofte sitter og spiller spill som flappy bird og andre avhengihetsskapende spill både før og etter skolen! hva skal jeg gjøre? takk for raskt svar! mvh. gutt 12 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som om du har en svært aktiv lillesøster på 9 år.

Jeg tenker at du må snakke med dine foreldre og si hvordan hun oppfører seg når de ikke er hjemme. Foreldrene dine må snakke med lillesøsteren din og få henne til å stoppe denne aggressive og ødeleggende atferden, det er ikke din oppgave å stoppe dette.

Du kan også ringe til alarmtelefonen på tel: 116111, de kan kanskje gi deg noen tips når de får vite litt mer. 

Legger ved en artikkel under svaret om hvordan du kan snakke med (vanskelige) foreldre. Den viser egentlig bare en måte å snakke med foreldre på.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid