Hopp til hovedinnholdet

Kan dere hjelpe meg å finne en internettside hvor det er noe skrivekonkurranse eller noe i den duren som jeg kunne vært med på.

 

Spørsmål
Hei! Jege r ei jente på 15 år som ligger med en 5 er i norsk. Jeg liker å skrive historier om livet mitt. Siden jeg har vært i en situasjon med foreldre som rusmisbrukere og faren min er død. Jeg bare lurte på om dere kunne hjelpe meg og finne en internettside hvor det er noe konkurranse eller noe i den duren som jeg kunne vært med på. Kunne godt tenkt meg å begi meg utpå, noe sånt noe. Høres spennende ut! håper på svar! hilsen skriveelsker !
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er moro å skrive, og den beste måten å bli god på er å skrive masse - både for seg selv om andre. Det er også lurt å lese mye, og se hvordan andre formulerer seg og bygger opp en historie. Går du inn på ung.no/noveller kan du lese noveller fra brukerne våre og finne noen aktuelle lenker.

forfatterportalen.no har de en egen side med oversikt over skrivekonkurranser. For øyeblikket ligger det bare en der, men følger du med lyses det nok ut flere etterhvert. Samme tjeneste har de på forfatterforum.com. Det er mange skrivekonkurranser der ute, så det beste er å gjøre et søk på google.no, kvasir.no eller den søkemotoren du liker å bruke. I søkefeltet kan du f.eks. skrive "skrivekonkurranse ungdom". Da får du en del treff. Ser du noe interessant, må du huske på å sjekke når innleveringsfristen er og følge temaet og kravene for konkurransen hvis de er satt.

Det kan også være lurt å gå inn på forum for skrivelystne, som f.eks. skrivebordet.no. På skrivebua.no kan du sende inn dine bidrag og få tilbakemeldinger fra de andre brukerne på det du har skrevet. Du kan lære mye av hva andre mener - både av ris og ros. Det finnes også et forening som heter Unge lovende fortatters forening (Ulff). På hjemmesidene til Ulff finner du mye som kan være interessant for deg som er nettop ung og lovende...

Håper du finner en konkurranse der du vil bidra. Husk at det er mange som prøver seg, så du må ikke miste motet hvis du ikke får noe respons på det du gjør. For deg som har opplevd triste ting, er det jo også fint å bruke skrivingen for å få ut følelser. Fortsett å skriv masse, så blir du bare flinkere og flinkere!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kultur
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kultur


Quiz: Hva vet du om idrett og trening?

Hvor i Norge kan du oppleve Ekstremsportveko?