Hopp til hovedinnholdet

Er aktiv fotballspiller, vil ikke dra på hytten når det er kamp, kan jeg bestemme?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en aktiv fotballspiller, og jeg ser alltid fram til kampene. Forledrene mine har bestemt at vi skal på hytten en gang vi skal spille kamp. Jeg har virkelig ikke lyst til å droppe kampen og reise på hytten! Det jeg lurer på er om jeg er gammel nok til å bestemme selv hva jeg vil? Når jeg er 16 år, kan foreldrene mine tvinge meg til å dra på hytten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er viktig for deg å spille kamp når du er en aktiv fotballspiller. Jeg tror også at foreldrene dine nok tenker at de også må ha litt 'fritid' innimellom, kanskje de føler at de har stilt opp de fleste helger i mange år. 

I og med at foreldrene dine er juridisk og økonomisk ansvarlig for deg til du er 18 er til syvende og sist de som bestemmer. Det er imidlertid ikke noe i veien for at du kan komme med alternative forslag.

Er det slik at du kan sove hos familie eller andre spillere når det er kamp? Har dere diskutert det? Om det ikke er aktuelt, er det en årsak til det?

I noen tilfeller er det vel slik at du blir med på hytten, f.eks når det ikke er en kamp som er avgjørende for sesongresultatet? Og i andre situasjoner kan det kanskje være slik at det er mulig for deg å komme etter - til hytten, etter at du har spilt, eller dra hjem før de andre? Jeg tenker at det er viktig at dere tilpasser situasjonen, og at dere får snakket ut om det. 

Jeg legger ved et par artikler under svaret som kan være informative og nyttige i en diskusjon.

Lykke til - og heia fotballjenta!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid