Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å spille mindre. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er svært spille avhengig. Jeg har lyst å endre meg og komme vekk fra konsollen. Har dere noen gode tips eller skritt til meg? :D Hilsen DSM

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Når man vil slutte med spill så er det første man bør gjøre å snakke med de som står deg nærmest. Dette kan være foreldre eller kanskje andre i familien. Det er viktig å kunne diskutere, forklare og få støtte fra noen som er glad i deg og forstår deg. Det er ikke like lett å kutte ned alene og da er det fint å få hjelp av noen andre. Forklar dem at du spiller for mye og det er viktig for dem at du får hjelp av dem til å kutte ned. Sammen kan dere sette opp noen grenser og regler sammen. Det er viktig at dere er enige om dette slik at de også blir lett for deg og følge. Foreldrene dine har helt sikkert noen forslag til andre ting du kan gjøre også.

Det kan være vanskelig å kutte ut spillingen helt med en gang, derfor kan en gradvis nedtrapping være lurt. Nedenfor følger en liste med ting du kan prøve å gjøre med hjelp fra foreldrene dine: 

  • Prøv deg fram med små forandringer først. Du kan prøve å være spillefri én dag, eller spille et annet sted enn der du vanligvis spiller.
  • Fortell at du skal kutte ned på spillingen til noen som er viktig for deg.
  • Minn deg selv om hvorfor du vil slutte.
  • Sett en dato for når endringen skal skje. Det bør ikke være for langt fram i tid

På denne nettsiden kan du lese mer om det å få problemer med for mye spilling. Her finner du masse nyttig informasjon som kan være lurt å lese sammen med foreldrene dine.

Hvis ikke du kan snakke med foreldrene dine så kan du ringe Hjelpelinjen for spilleavhengige på telefon 800 800 40. Telefonen er for tiden betjent hver dag kl. 0900–2100. Du kan være anonym når du henvender seg til Hjelpelinjen.

Lykke til!
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid