Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke dra noe sted med på ferie i sommer av min mor, hva gjør jeg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 13 år, og jeg har et problem. Jeg har lyst til å reise i sommer, men moren min sier at hun ikke orker å være i et fly over en time. De eneste landene jeg har vært i er Iran [1 gang], og Sverige [3 ganger]. Jeg har lyst til å gjøre noe nytt og spennende. Jeg har spurt om leirer, men jeg får uannsett ikke lov til å dra. Jeg er heller ikke så glad i sommerskole, jeg vil helst ha det gøy og ikke forsette å lære i sommern. Jeg har nettopp flyttet så jeg har ingen unge [på min alder] i nærområde. Jeg har en sommerjobb [å ta med hunden til et eldre par i nærområde] men det er bare i 20 min og det kan ikke dekke en hel dag. Jeg har heller ingen venner eller familie å være sammen med i sommern. Alle skal på ferie og jeg enner opp alene igjen. Jeg har spurt om jeg kunne bll med fettern min til New York, men moren min sier aldri om jeg for dra til Sverige i en dag uten henne. Jeg har spurt alle vennene mine og de skal alle reise. HJELP MEG PLZZZ …

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er lett å forstå at du synes dette er urettferdig og vanskelig. Det er ikke slik at alle har råd til eller klarer å dra på ferie. Så lenge du er under 18 er det dine foreldre som har det økonomiske og juridiske ansvaret for deg. Det vil si at moren din bestemmer.

Det er i og for seg en god ide å dra sammen med noen moren din kjenner. En tur til New York er veldig dyrt og det er ikke sikkert moren din har råd til at du kan være med. Fetteren din har vel heller ikke råd til å spandere. Har du snakket med moren din om det er andre personer for eksempel i familien du kan dra til/med på ferie?

Selv om det høres kjedelig ut er det mange som går på sommerskole og fokuset er på å ha det gøy.

Håper sommeren ikke blir så verst likevel!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid