Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å ta båtførerprøven, er det best på nettet eller hos en bedrift?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ønsker å ta båtførerprøven, men jeg er ikke sikker på om det er best å ta den på nett eller hos en bedrift. Jeg ønsker også at den ikke skal være for dyr. Men hovedsaklig om det er best på nett eller bedrift.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så flott at du ønsker å ta båtførerprøven og slik bli mer trygg på vannet.

Du kan ta prøven både på nett og via en opplæringsbedrift. Jeg anbefaler deg å ringe en bedrift som tilbyr opplæring for å høre hva de tilbyr.

Sjøfartsdirektoratet har inngått et samarbeid med Norsk Test, som har lang erfaring med automatisert kunnskapstesting. Det nye tilbudet betyr at kandidatene kan avlegge båtførerprøven på PC i et nettbasert system ved et av de ca 400 testsentere som er godkjent av Norsk Test. En testleder vil være til stede for å klargjøre testen og overvåke gjennomføringen. Umiddelbart etter at testen er avlagt, vil kandidaten få vite om prøven er bestått eller ikke.

Prøv en testversjon av den nye båtførerprøven på sidene til Norsk Test. Her finner du også en oversikt over hvor du kan ta den automatiserte båtførerprøven.

Du kan lese mer om båtførerprøven på www.sjofartsdir.no og i artikkelen jeg legger ved under svaret.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Båtførerbevis

Båt på Mjøsa (foto: Endre Hesthagen)

Båtførerprøven er ment å gi et minimum av kunnskap så du kan ferdes sikkert og hensynsfullt i fritidsbåt. Les mer og sjekk om du må ha beviset for å kjøre båten din.

Les mer

Aldersgrenser og båtkjøring

To båter på Geirangerfjorden (colourbox.com)

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å kjøre båt, men det er begrensninger på hva slags båter du får lov å kjøre. Det er også avgjørende om du er over eller under 16 år, og om du har båtførerbevis eller ikke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid