Hopp til hovedinnholdet

Vil bli profesjonell fotballspiller, hva kan jeg gjøre for å bli oppdaget?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Heisann! :) Jeg er en gutt som spiller fotball og trener 4 ganger i uka og jeg vil bli fotballspiller når jeg blir voksen. Men jeg bor på en liten plass som heter Bø i Vesterålen og det er liten sjangs for at jeg blir oppdaget, og mitt beste øyeblikk ville vært om jeg ble oppdaget. Hva kan jeg gjøre for og bli oppdaget?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Din største mulighet for å bli oppdaget er nok gjennom sonesamlinger. Såvidt jeg kan se er du i rette alderen. Vesterålen har egne sonesamlinger, og da er det de antatt beste spillerne fra alle lagene i området som blir valgt ut til å være med. Her kan du lese mer om arrangementet fra i fjor: www.vol.no/sport/article7082981.ece

Da gjelder det å vise seg fram på treninger! Hver fotballklubb har ansvar for å nominere spillere - det betyr at det blant annet er trenerne dine du må vise deg fram for. Du kan også snakke med trenerne dine og si at du virkelig ønsker å dra på sonesamling, og samtidig spørre hva de tror du må jobbe med for å komme gjennom nåløyet. Du kan lese mer om spillerutvikling i Nordland fotballkrets her og mer om spillerutvikling for 2013-2014 her. Her står det blant annet:

Klubbene nominerer spillere innen 2.september. I forkant sendes informasjon om dette ut til klubbenes ledere og sportslige ledere. Vi ønsker at klubbene nominerer spillere som er motiverte og har følgende kvaliteter:

1) Gode ferdigheter knyttet til sin rolle i laget. Ferdighet = Valg (oppfattelse/forståelse) + Utførelse
2) Kreative og selvstendige spillere.
3) Treningsiver

Gjør du en bra figur på sonesamling har du også mulighet til å bli tatt opp til kretssamlingen. Det viktigste er at du jobber bra på treninger og har en god dialog med trenerne dine slik at de kan følge deg bedre opp. Gjør det klart for dem at du ønsker å utvikle deg og ønsker å nå langt, og spør dem om innspill til hva du bør trene mer på. Snakker du mer med trenerne dine har de kanskje flere forslag til deg - som å delta på fotballskoler hvis det arrangeres, talentsamlinger og lignende. 

Når det er sagt så er du enda ung, selv i fotballsammenheng. Når du blir eldre vil du kanskje benytte muligheten til å flytte for å kunne spille på et bedre lag, eller et lag hvor du ser større utviklingsmuligheter. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid