Hopp til hovedinnholdet

Jeg sluttet med riding, men savner miljøet. Jeg trenger råd!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Det siste året har vært veldig vanskelig for meg. Jeg red ved et ridesenter hvor miljøet og ledelsen til slutt ble så ille at jeg måtte slutte. Jeg hadde ridd der i tre og var svært aktivt. Så sommeren 2013 byttet jeg til et annet senter, men også her var det problemer. Jeg bestemte meg for å ta en pause fra ridningen, på ubestemt tid. Etter tre måneder fikk jeg noe alle hestejenter har drømt om på et eller annet tidspunkt; helforshest (altså at man skal passe på en hest i en viss periode) Dessverre viste det seg at eieren hadde vært uærlig med oss og etter kun en måned måtte vi si opp avtalen. Det gikk veldig innpå meg og jeg bestemte meg for å slutte med ridningen for godt. Jeg skulle prøve andre ting politikk og frivillig arbeid. Jeg har også tenkt så smått på å søke til United Wirld College. Men savnet rundt hest har begynt å melde seg igjen. Selv om sporten har mange negative sider savne jeg miljøet. Jeg trenger råd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så dumt at du har hatt så mange negative opplevelser med hestemiljøet! Dessverre er det sånn at det har lett for å bli et litt dårlig miljø i et ridesenter, med intriger, drama, krangler osv. Dette kan lett gjøre at man mister lysten til å fortsette å ri. Når du i tillegg var så uheldig å møte på en uærlig hesteeier, så skjønner jeg at du fikk lyst til å gi opp. 

Jeg synes det er flott at du vil prøve noe nytt og se om dette kan være interessant. Utveksling er helt sikkert også en veldig spennende opplevelse. Men selv om du gjennomfører dette betyr det jo ikke at du må slutte helt med ridingen. Det å ha hest på for vil jo selvfølgelig ta mye tid, men det går også an å få avtaler med noen andre slik at dere deler på ansvaret. Eller så kan du melde deg på et ridekurs i en gren du ikke har prøvd før, for skempel dresssur, sprang, voltige eller noe annet. Når det å drive med hest gir deg så mye glede synes jeg ikke du skal gi det helt opp, så jeg anbefaler deg å sjekke litt rundt hva slags muligheter det er for ridekurs, hest på for, hester som trenger å bli ridd litt inimellom osv. Jeg er sikker på at du vil finne en avtale som passer for deg. Og hvis du i tillegg får deg et sosialt miljø utenfor ridingen og en annen interesse som du trives med vil det nok også bli enklere å takle eventuelle problemer i hestemiljøet.

Og dersom du velger å dra på utveksling, vil det kanskje være muligheter for å drive med hest der du er (det kan du sjekke ut på forhånd). Og hvis ikke er det jo en interesse du kan fortsette med når du er tilbake.

Håper dette svaret var til hjelp for deg.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid