Hopp til hovedinnholdet

Hvilken fritidsaktivitet skal jeg begynne på? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig lyst å begynne på en fritidsaktivitet. Men jeg vet ikke hva. Har tidligere ikke gått på noe spesielt. For 1 år siden prøvde jeg jazzballett, men begynte ikke siden jeg ikke klarte å holde tritt med de andre. Alt gikk så fort. Det virker vanskelig å begynne på idrett/dans nå siden jeg er helt ny og de andre har gått i flere år. Men jeg har lyst, men når det kommer tilstykke er det vanskelig. Vet ikke hva jeg skal gjøre...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er både gøy og sosialt å holde på med fritidsaktiviteter og du bør absolutt finne det du liker best. Først kan du finne ut av hva byen din tilbyr, deretter hva du syntes virker interessant. Dersom man begynner en idrett i en sen alder er det naturlig at man ikke er like flink som resten av laget. Det er allikevel viktig å prøve og øve. Ingen er flinke naturlig, alle må øve! Her er et par forslag på aktiviteter:

- Dans
- Riding
- Kor
- Håndball/fotball/basketball
- Tennis
- Turlag
- Gitar/Piano/Trommer
- Speider
- Diverse kurs (språk, tegning)
- Ski/snowboard

Prøv deg frem litt, til slutt vil du finne en aktivitet du trives godt med. Jeg legger ved et par artikler som du burde lese, lykke til! 

Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Spille et instrument

Ingrid, Helene og Stina (foto: Erik Saastad/privat)

Stina (14), Ingrid (14) og Helene (14) spiller klarinett, og mener at absolutt alle kan spille. Ung.no stilte dem 10 spørsmål om det å spille et instrument.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid