Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg skuespiller?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ! Jeg lurer på hvordan jeg kan bli skuespiller i film og serier ? Skulle så gjerne blitt med i en warner bros film/serie . Men ikke noe skummelt !!! Jeg vil være med i en film som Suicide squad ? P.s vil ikke bli drept og vil ikke være statist viss det var det dere trur jeg sier (; jeg har vært på teater og skuespill i +7 år går forsatt . Så viss dere i ung kunne svare hvordan man kan bli med i film/serie hadde det vært supert viss man bådde er kjent med skuespill og kan engelsk ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, så spennende at du vil bli skuespiller!

Det er mange måter å bli skuespiller på.

Det finnes egne skuespillerutdanninger både i Norge og i utlandet. Hvis du ønsker å bli skuespiller i USA er det nok også best å ta en skuespillerutdanning i USA, men det er ikke sånn at du må det. Det er nok dessverre uansett veldig vanskelig som norsk å slå igjennom som skuespiller i USA. Du må forberede deg på mye hardt arbeid.

I Norge er det tre offentlige skuespillerutdanninger, bachelor i skuespillerfag ved Kunsthøgskolen i Oslo (Teaterhøgskolen), Teaterproduksjon og skuespillerfag ved Nord universitet og bachelorstudium i skuespill ved Høgskolen i Østfold. Det finnes også flere private skoler. Du kan lese mer på utdanning.no

Det er ikke sånn at alle skuespillere har skuespillerutdanning. Du kan også komme langt med erfaring fra drama og teater. Det som er viktig er å skaffe deg erfaring, gå på masse auditions og registrere seg hos castingbyråer. Skal du bli skuespiller i USA er det nok uansett lurt med en del erfaring fra Norge også.

Du skriver at du ikke vil spille å bli drept eller være statist. Som skuespiller må man ofte gjøre roller litt utenfor "komfortsona". De aller fleste skuespillere har også startet som statister. Derfor må du nok være åpen for begge deler.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kultur
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kultur