Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha hund. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har VELDIG lyst på hund , men klarer ikke og finne hunder som jeg kan foreslå at vi kan besøke og tenke på og kjøpe og lurer derfor på om dere kunne si noen steder eller legge igjen lenker som jeg se på hunder på som er 0-3 timer unna Oslo. Trenger også tips til hvordan jeg kan overtale dem til hund.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du har lyst på hund. Det er viktig å huske på at det er et stort ansvar, og at foreldrene dine også må være klare for et kjæledyr. Det tar mye tid av hverdagen, og krever mye ansvar. 

Jeg tror du kan tjene på å ha en god dialog med foreldrene dine. Fortell hva du føler, men hør også på deres meninger.

Jeg vet ikke nøyaktig om noen steder du kan besøke hunder, men hvis jeg var deg ville jeg spurt en nabo eller bekjent som har hund. Det er jeg sikker på at du skal klare å finne. Si at du er interessert i å passe på hunden gratis noen ettermiddager. Det skal du ikke se bort i fra at noen sier ja til. Da får du vist foreldrene dine at du virkelig har lyst på dette, og at du er klar for ansvaret.

Hvis du får til det tror jeg du har gjort det du kan, og da er det opp til foreldrene dine. Jeg tror det for seinere er viktig at du respekterer valget deres uansett hva det blir. De har nok sine grunner for enten å si ja eller nei. 

Ta en titt på FOD-gården: www.fod.no

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid