Hopp til hovedinnholdet

Jeg leter etter en hobby etter at jeg droppet ut av skolen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 16 år som har droppa ut av skolen og ønsker å finne noe jeg kan bruke tiden på. Som feks en Jobb. Jeg har søkt og lett etter å kunne finne ett forum jeg kan være med å skrive i og noen andre skriverier på nettet. Jeg bor i en bygd der å få seg jobb i så ung alder ikke er overhodet mulg. Jeg er ikke ute etter inntekt bare noe å kunne gjøre annet enn en hobby

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du ønsker å finne noe du kan bruke tiden din på, nå som du ikke går på skolen.

Kanskje et fint sted å starte er å sjekke litt hvilke tilbud de har i nærheten av der du bor? Det finnes masse man kan gjøre og å bruke tiden sin på, så den enkleste måten å eliminere på i begynnelsen er kanskje å finne ut av hva som faktisk tilbys?

De har helt sikkert tilbud om både fotball, håndball, dans, musikk ect. og dermed må du kanskje bare finne ut av hvilke av disse tingene som vil passe deg best? Kanskje har de andre ting du kan melde deg på også, og ikke nødvendigvis bare idretettslag. Det finnes jo for eksempel klubber for de som interesserer seg for frilufts liv. Det går også ann å melde seg inn i frivillige oranisasjoner eller politiske partier for ungdom.

Jeg tror det beste kanskje er å begynne i den enden at du sjekker ut hva som finnes i ditt nærmiljø, og dersom du finner noe som virker interessant så kan du jo kanskje prøve litt forskjellige for å se hva som passer deg best?

Nedenfor legger jeg ved noen artikler du kan lese. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Idrett = Engasjement

Fotballspiller (colourbox.com)

Visste du at hovedårsaken til at ungdom driver med idrett, er at det er gøy? Visste du at all idrettsungdom er medlem av bevegelsen ”engasjert ungdom”? Engasjert ungdom skal sette dine ønsker og meninger på dagsorden!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid