Hopp til hovedinnholdet

Høye forventninger fra far

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Faren min er snill mot meg men han forventer for mye. Faren min vekker meg tidlig, jeg drar til skolen og kommer hjem, når jeg er hjemme så spør han eller moren min meg hva jeg har gjort, så gjør jeg lekser og etter leksene så forventer han at jeg skal lese en bok eller en tekst på nettet. Jeg synes at dette blir for mye stress og da har jeg ikke noe tid til å ha det gøy. Jeg kan heller ikke snakke med ham fordi jeg tror jeg kommer til å begynne å gråte og selv om jeg ikke er redd for det så kan jeg ikke gjøre det av en eller annen grunn. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil ha det gøy men tørr ikke å si det!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Fint at du skriver til oss og deler dette. Det å kjenne på forventninger fra foreldre er ikke alltid lett . Jeg forstår godt at du ønsker å gjøre andre ting også, å ha det gøy som du skriver.

Det er ikke alltid foreldre forstår hvor mye forventninger de har til barna sine , da de som regel mener det godt. Det kan allikevel bli for mye.  Du skriver at du ikke tørr å snakke med faren din om dette. Har du en mor du kunne snakket med? Eller en annen voksenperson du stoler på? I såfall kunne denne personen ha snakket med faren din og sagt litt om hva du føler.

Eller så tenker jeg at du kanskje kunne skrevet et brev til faren din der du skriver litt om tankene dine. Kanskje det kunne ført til at du og faren din får en dialog rundt teamet.

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Novelle: "For mange forventninger"

Sjalu jente (colourbox.com)

Ho er så flink til alt, sier de. Ho er perfekt. Skulle ønske jeg hadde livet hennes. Skulle ønske jeg var like populær som ho.

Novella er skrevet av Åsne

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid