Hopp til hovedinnholdet

Vil begynne på piano, men vet ikke om jeg har tid 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Gutt på 15 og aner ikke om jeg valgte riktig emne. Jeg kommer sannsynligvis til å studere videre i en annen skole langt hjemmefra. Jeg vil da starte på pianoskole, men jeg vet ikke hvordan dette skal gå. Når jeg flytter ut for å studere, vet jeg ikke om jeg har penger eller tid for å lære piano. Eller om jeg skal melde meg på en pianoskole her jeg bor, men da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre når jeg flytter ut med en tynn budsjett.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss og beklager for sent svar!

Så morsomt at du vil begynne å spille piano! Jeg tenker at det kan være fint å se an hvordan det går med skole og økonomi før du bestemmer deg for noe:) Dette er jo helt frivillig og du må jo ikke ta en beslutning akkurat nå. Kanskje du får mye bedre tid enn du tror? Og det er ikke sikkert at du får så dårlig økonomi som du ser for deg. Det meste handler om prioriteringer og hva du ønsker å bruke penger på.

Om du ønsker å starte på piano nå er dette bare fint:) Du kan jo eventuelt bare slutte når du skal flytte - hvis du merker at du ikke har råd eller tid. Da får du i hvert fall prøvd ut pianospillingen og kjent litt på om dette er noe du ønsker å fortsette med. Dette er i utgangspunktet ditt valg og du må kjenne på hva du har lyst til. Du kan jo alltids prøve deg litt frem og deretter eventuelt slutte hvis du ikke har råd, tid eller lyst lenger.

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Økonomitips til deg som skal bo alene

Gutt regner på mobilen (colourbox.com)

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

Les mer

Min fritid: Spille et instrument

Ingrid, Helene og Stina (foto: Erik Saastad/privat)

Stina (14), Ingrid (14) og Helene (14) spiller klarinett, og mener at absolutt alle kan spille. Ung.no stilte dem 10 spørsmål om det å spille et instrument.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid