Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil synge klassisk musikk.

Jente 19 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg vet at dette spørsmålet ikke er akkurat under denne kategorien, men fant ikke noe annet(Det burde vært en hobby katergori btw).

Mitt problem er at jeg har nylig oppdaget at jeg er veldig flink til å synge classisk eller opra lignene og jeg elsker det(det gjør kroppen min glad). Dette er veldig vanskelig for meg ettersom jeg syns det er litt flaut at det er denne typen musikk jeg er flink til og jeg ikke helt vet hvordan jeg skal gå fram. Er det noe kor jeg kan være med i som synger slik eller? Noe jeg kan være med på etter skoletid?

Har jeg et talent om jeg klarer å synge Pie Jesu? Er ikke det en litt vanskelig sang? Jeg vil gjerne ha litt hjelp til å kontrollere stemmen min og bli bedre. Skjønner?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det absolutt ikke noe å skjemmes over at du er god til å synge klassisk musikk. Du må ikke glemme at dette er musikk som er tidløs og som kommer til å bli lyttet til i all overskuelig fremtid. Jeg synes det er en god idé å begynne å synge i et kor. Da får du regelmessig sangtrening og kanskje kan du få synge solostemmer etterhvert. Du skriver ikke hvor du bor, men du får sjekke litt på nettet, i lokalpressen, med en evt. musikklærer eller med kommunen og se om du finner et kor. Dirigenten der kan sikkert hjelpe deg med å komme i kontakt med en sanglærer eller sangpedagog. Denne læreren kan sikkert hjelpe deg med å finne et repertoar som passer stemmen og stemmeleiet ditt. Pier Jesu er opprinnelig skrevet for en guttestemme, men er regnet for en god utfordring for sopraner også. Klarer du å synge denne uanfektet, høres det ut som du har god kontroll på stemmen din.

Lykke til!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Musikk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om musikk


Quiz: Hva vet du om sjøvett?

Når du møter en båt skal du...