Hopp til hovedinnholdet

14 år, vil kjøpe laptop med egne penger, kan foreldre bestemme? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. I sommerferien i år skal jeg til hellas med moren min og søstera mi. Vi skal være der i 3 uker. Moren min hadde tenkt at jeg bare skulle lese bok og bade når vi er der. Jeg har tenkt å kjøpe en laptop med litt av konfirmasjonspengene mine. Kan foreldrene mine velge om jeg kan få kjøpe en laptop med mine penger og når jeg kjøper den kan foreldrene min velge om jeg kan bruke den/ta den med eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år. Takk for at du skriver til oss. 
 
Du er fjorten år, og du bestemmer mer og mer selv. Konfirmasjonspengene er dine penger, og laptop høres ut som noe nyttig. 
 
Samtidig tenker jeg at det er viktig at du diskuterer dette med foreldrene dine. Det er de som har ansvaret for deg, og du er jo ikke voksen. Kan du få til en prat om dette? Kan du fortelle hva du tenker og hvorfor du ønsker deg laptop?
 
Når det gjelder ferien så skjønner jeg at moren din og du har litt forskjellige ønsker. Hvorfor er det hun ønsker at du skal lese bok, og ikke bruke data? Bruker du mye data til vanlig? Kan du snakke med henne om dette også? 
 
Jeg anbefaler deg altså å snakke merd foreldrene dine om dette. 
 
Lykke til! Skriv gjerne til oss igjen:-)Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid