Hopp til hovedinnholdet

Får jeg for lite trening hvis jeg slutter på fotball?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har gått på fotball lenge og har alltid syntes at det har vært veldig gøy, men nå har jeg begynt å synes at det er kjempekjedelig og gruer meg masse til trening og kamper. I tillegg til at jeg gruer meg fordi jeg ikke syns det er noe gøy lenger er det også fordi det krasjer med noe annet som jeg elsker og mye heller vil gå på, men noen ganger må droppe fordi det er en kamp jeg må på isteden. Nemlig korps. Jeg elsker å drive med musikk og spiller piano, spiller i korps og går på musikal som er sang og dans. Alle de tingene syns jeg er kjempegøy. Men det er bare det at jeg er redd for at jeg får for lite trening om jeg slutter på fotball, for da får jeg bare 1,5 timer med organisert trening (+gym på skolen da) og litt tøying og sånt hjemme i uka, og jeg er redd for at det er alt for lite. Er det det, eller går det helt fint om jeg slutter på fotball?

Besvart 19.09.2018 14:43
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss! Jeg skjønner at dette er et dilemma for deg. Trening er jo viktig, men det aller viktigste er at du driver med noe du synes er gøy. Og det er tydelig at du trives bedre med musikk, dans og musikal. 

Jeg synes det er fint at du tenker litt over hvordan du skal få nok aktivitet, og når du ikke går på så mye organisert trening blir det litt vanskeligere. Men det lar seg absolutt gjøre! Det anbefales at ungdom er i aktivitet minst en time om dagen, så hvis du klarer det er det supert. All aktivitet gjelder, for eksempel det å sykle/gå til skolen, hoppe på trampoline med venner, dans og gym.

Se flere tips til hvordan du kan ha en aktiv hverdag uten å gå på faste treninger i disse artiklene:

Tren og ha det gøy!

Fysisk aktivitet - hva betyr det?

Hvis du ser at du får tid, eller synes det er vanskelig å få nok aktivitet, går det jo an å være med på fotballtrening én gang i uken, eller prøve en helt annen aktivitet som ikke kolliderer med de andre tingene du driver med. For eksempel orientering, an annen type dans, kampsport eller noe helt annet.

Et godt tips er også å snakke med foreldrene dine om dette. De kjenner deg jo godt, og kan hjelpe deg å finne ut hva som er mest riktig for deg. 

Håper dette spørsmålet var til hjelp. Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer

Min fritid: Sang og musikk

Johanna

Johanna (18) fra Lenvik i Troms synger masse på fritiden, hun har en nydelig stemme og er vant til å opptre foran et publikum. Ung.no har intervjuet henne om hvordan det er å ha sang som fritidsaktivitet.

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid