Hopp til hovedinnholdet

Trenger tips til en bok som er litt lik "Skyskraperengler".

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg fant ikke emnet "bøker" eller "underholdning", så jeg legger bare dette spørsmålet under "film/tv". Jeg har lest en bok. Den heter skyskraperengler, og er utrolig bra. Den er forresten skrevet av Tove Nilsen. Men de to andre bøkene i serien, skyskrapersommer og G for Georg er langt fra like bra. Den første boka, "skyskraperengler" er ti ganger bedre. Så derfor lurte jeg på om du/dere kan hjelpe meg å finne en bok som ligner på skyskraperengler? Jeg har prøvd selv, men det kommer bare opp anmeldelser av skyskraperengler, ikke noen bok som ligner. Jeg har prøvd ønskebok.no også, men det gikk ikke. Jeg leter etter en bok som ligner veldig ved handlig. Det er vanskelig å forklare. Men har du lest boka, så forstår du med en gang. I boka er det masse "småhistorier", så den kunne vært en novellesamlign, bare at det er de samme personene i hver "novelle", så det blir på en måte noe sammenhengende også. Jeg leter etter en bok med unge hovedpersoner (11-15 år). Og en bok som handler om mennesker og realistiske handliger. Der hvor mennesker snakker sammen. Noen er snille mot hverandre, noen er slemme. Menneskene går på skolen, opplever spennende ting der. Ikke bare posetive opplevelser. Det samme gjelder ettermiddagen og kveld. Personene i boka skal oppelve både posetive og negative ting med hverandre. Ok, der er så vanskelig å forklare at jeg rett og slett for fortelle hva skyskraperengler handler om i stedenfor. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg syntes det er innmari vanskelig å forklare. I Skyskraperengler er Tove på 11 år hovedperson. Tove er feig, men vil ikke vise at hun er det, og hun "følger flokken" veldig ofte. Hun har to veninner, Siri og Rita. Siri er snill og feig. Rita er dominerende og modig, og bestemmer på en måte litt over de andre to jentene. Jentene opplever mye sammen. Det fortelles om folk som blir utenfor gjengen og derfor blir plaget av de som er innenfor gjengen. Det fortelles om venner som plutselig blir uvenner, og det er et noenlundene hardt miljø de tre jentene vokser opp i. Det fortelles om Goggen, en gutt alle jentene er redde for. Han er vistnok ikke verst blandt kompiser, han er vistnok verst aleine. Det fortelles også om voldtekt (en sladrehistori, vel og merke) og det fortelles om da ungene trekker opp i skogen for å leke. (Der hørtes det kanskje veldig barnslig ut, men det var faktisk underholdene lesning på grunn av måten det var skrevet på. Og fordi leken ikke var kjederlig hjemsel, ofr å si det sånn). Okeii, alt dette ble vel forvirrende. Men jeg leter etter en bok lik skyskraperengler, og jeg syntes det er himla vanskelig å forklare hva jeg ser etter. Jeg håper bare du/dere kan hjelpe. Takk for svar! :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg er redd jeg ikke har noen konkrete boktips til deg, men du kan jo prøve Ønskebok en gang og velge litt andre stikkord. Du kan også snakke med noen på biblioteket der du bor eller snakke med læreren din. Oppvekstromanen "Skyskraperengler" er en veldig kjent bok, så det er svært godt mulig at læreren din har lest den og kan tipse deg om liknende romaner. Les også artikkelen "Anmeld din favorittbok" (og kommentarene som ligger under den) her på ung.no - kanskje får du noen tips der.

 

God bokjakt!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Anmeld favorittboka di

Gutt leser bok (colourbox.com)

Ung.no har fått ungdommer til å anmelde bøker og tegneserier. Finner du noen bøker som passer for deg? Du kan også komme med DINE lesertips i kommentarfeltet nederst.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Film og TV
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om film og tv


Quiz: Hva vet du om rasisme?

Er ordet "neger" helt problemfritt å bruke i Norge?