Hopp til hovedinnholdet

Gi ut bok.

Jente 13 år
 

Spørsmål

På fritiden skriver jeg mange tekster ( noveler ect). Jeg er veldig glad i å skrive forskjelig tekster. Jeg har vist noen av tekstene mine til både norsk læreren jeg har nå og det gamle norsk læreren min og begge syns jeg er veldig flink til å skrive og nå har jeg lyst til å få gitt den ut eller noe sånt. Så vet du om noen steder jeg kanskje kunne søkt om å få gitt dem ut eller lignene ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Så bra at du har fått slike tilbakemeldinger! Jeg ville snakket litt mer med disse to lærerne om hva du bør gjøre for å komme deg videre. Kanskje er du for ung for å gi ut noe (selv om det ikke er noen grense for det), og da kan de kanskje hjelpe deg med å sette fingeren på hva du kan jobbe med for å bli enda bedre.

 

For å få en bok gitt ut må du kontakte et forlag. Alle forfattere har vært gjennom en lang prosess for å få gitt ut bøkene sine, der de har sendt inn manus til en rekke forlag før de har fått "napp" et sted. Søk på "forlag" på Google, Kvasir, Gule sider o.l. så finner du kontaktinformasjon. Ta en kikk på hjemmesiden til forlaget, så du er sikker på at de gir ut skjønnlitteratur.

 

Fortsett samtidig å skrive, lese bøker og prøv å få tilbakemelding på det du skriver fra folk rundt deg. Da blir du stadig flinkere og tryggere på at det du har skrevet er bra. Send oss gjerne en novelle, så kan det hende vi legger den ut (se under).

 

Du kan også kontakte Unge lovende forfatteres forening.

 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Send oss novella di!

Kontakt redaksjonen ung.no

Liker du å skrive? Lyst til å dele en novelle og få respons fra Ung sine lesere? Vi tar gjerne imot novellene dine, og publiserer flere nye hver måned. Les et utvalg av de mange gode novellene vi mottar her på ung.no/noveller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid