Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir vekket av ekle og skremmende mareritt. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg får veldig ekle og skremmende mareritt. De føles så virkelige. I flere uker på rad har jeg våknet midt på natten og ikke klart å sovnet igjen. Så jeg har bare begynt å lest. Men, ingenting hjelper. Sovner feks kl 10, så våkner jeg halv ett og sovner ikke. Når jeg våkner så kjelver jeg, hjertet hamrer ogjeg er LIVREDD. De handler som oftest om at noen prøver å drepe megeller familien. Er utrolig ekkelt. . Før så drømte jeg masse om ting,som skjedde. Men det var ikke slemme ting da.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for du skriver til oss!

 

Dette høres veldig ubehagelig ut. Det er mange som sliter med søvnen i større en eller flere perioder i løpet av livet. Det er ikke uvanlig at mareritt kan forverres i puberteten på grunn av endringer i hormonene.

 

Mareritt kan også være et symptom på en form søvnforstyrrelse. Dette er mer sannsynlig viss du føler at du alltid har slitt med søvnen. Ta kontakt med fastlegen din. Det er stor sannsynlighet at du kan få hjelp der.

 

Det kan også være godt å snakke med noen om hvordan du har der. Mange bruker skolehelsetjenesten, helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Lykke til!Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid