Hopp til hovedinnholdet

Skal kjøre bil ned i Europa.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Syns det kan bli ensformig å gjøre de samme greiene på fritiden og tenkte derfor å gjøre en forandring i sommer. Jeg skal på opptak til befalskolen fra 22 juni til 14 juli og jobber fra den 14 til den 19 juli. Videre har jeg lyst å gjøre noe unikt og opplevelsesrikt! Tenkte på å kjøre bilen fra nordland og ned i europa (har lyst til å besøke England). I den anledning lurer jeg på om det er noe spesielt jeg burde huske på? Sikkerhet? Reiser sannsynligvis alene. Budsjettet er realistisk. Vet at veien i England er venstrekjørte, gjelder her høyreregelen.. ? Takk skal du ha for svaret!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Vi har ingen reiseplanleggertjeneste på ung.no, så jeg tror du uansett bør snakke med noen andre om reisen din før du tar turen.

 

Spennende reise du har tenkt å ta. Det kan være flott å reise langt med bil, en av fordelene er at du er veldig variabel i forhold til hvor og når du stopper, og at du kan ta avstikker fra planlagte veier, i motsetning til om du reiser med fly eller tog.

 

Du bør kjøpe deg et godt kart og legge opp en reiserute. Du vil sannsynligvis uansett måtte ta en båt eller ferje, og det kan det lønne seg å bestille plass eller sjekke alternativene på de ulike ferjeselskapene før du reiser. Da finner du også ut hvilke tidspunkt de går, og når du må være på plass for å komme med.

 

Anbefaler deg å kjøpe reisebok eller reisebøker over de stedene der du vil være en stund. Du kan også finne gode tips på nettet over saker du kan se eller oppleve, samt gode boalternativer på veien.

 

Husk pass, forsikring (sjekk også vilkårene for bilforsikringen din) og penger, og kos deg på turen!

 

God tur!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Mistet bankkortet?

Hånd som holder bankkort (colourbox.dk)

Mister du, glemmer igjen eller blir frastjålet bankkortet er det greit å vite hva du skal gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid