Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke går ut alene av faren min, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hey,jeg er ei jente på 12, snart 13 år som har noen problemer. Vet ikke om dette er på rett plass nå,men la gå. Jeg får aldri lovt til å gå ut alene bare med søsteren min, og det er irriterende hun er 3 år mindre enn meg, og når jeg spør mamma om å få lovt å gå ut uten henne sier hun: "Greit for meg,spør faren din." Også spør jeg jo pappa, og han sier: " Bare med søsteren din. " og når jeg sier at jeg ikke vil og at hun kjeder seg med meg og bestevennina mi, noe som er sant,så sier han. "Gå ut og aldri kom tilbake." Og det er jo ikke det jeg mener! Og jeg mister venner p.g.a det! Og jeg vil ikke ta venner med hjem,siden jeg bor i et veldig lite hus og mamma og pappa er så irritererende! Skal begynne på ungdomsskolen snart og vil ha et bra rykte. Hilsen ei jente uten frihet!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Det er ikke uvanlig at unge og deres foreldre er uenige om regler og grenser. Det er lett å forstå at du ikke synes det er gøy å ha lillesøsteren din på slep hele tiden. Du sier at moren din sier det er greit, da burden du snakke med henne om hvordan du har det. Forstår hun deg kan du kanskje få henne til å forklare det for faren din.

 

Du mener selvsagt ikke at du ønsker å gå ut og ikke komme tilbake, det mener nok ikke faren din at du skal heller. De fleste foreldre blir strenge for du de er bekymret over hva kan skje med barna sine. Snakk med moren din. Kanskje dere kan lage en avtale om at søsteren din ikke trenger å være med hver gang, bare en gang i blant.

 

Lykke til! 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid