Hopp til hovedinnholdet

Får kjeft og strenge grenser selv om jeg oppfører meg bra.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg var på festival i går, å jeg måtte hjem klokka halv 1, mens ALLE mine andre venner fikk være lenger ute en meg, som alltid. i dag, etter dag 1 på festivalen snakket jeg med mine to venner, som var blant de som fikk være lenger ute en meg, de snakket om hva de gjorde osv, å jeg snakket om hva mamma hadde sakt om noen bilder å at søstra mi alltid viste bilder av vennene mine med kanskje en drikke i hånda, da kommer mamma rasende inn på rommet mitt ; søstra di har ikke nokke me ditta å gjør, det e mange foreldre som har instagram å ser bildene. det vil si at hun har hørt på min samtale, noe jeg mener ikke er akseptabelt..jeg blir så frustrert, jeg og vennene mine gjør aldri noe gale, kanskje vennene mine tar en cider, men ikke jeg. jeg får alltid kjeft å får alltid høre at vennene mine drikker å at jeg ikke burde være med dem. men hvem kan jeg være me om jeg må være me noen som ikke kan ta en cider? kanskje de som er yngre, men det finnes ikke mange som er 16 å ikke tar en cider.. jeg vet vi bare er 16 år, å de er redde for oss. men jeg er den eneste som får det. jeg som ikke drikker, ikke gjør noe gale. jeg får all skylden for egentlig ingenting. jeg er så lei.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan virkelig godt forstå at du blir lei når du opplever å få kjeft for noe de andre gjør når du selv vet at DU oppfører deg bra og ikke drikker.  Moren din er nok redd at du skal gjøre det, og når man er redd blir man ofte litt sint.  Det beste du kan gjøre er å fortsette å være klok og ikke drikke.  Moren din vil etterhvert se at hun kan stole på deg og gi deg mer frihet.  -Jeg tenker at du også er litt heldig som har tydelige grenser hjemme og en innetid.  -Noen har ikke det og lengter etter at noen skal bry seg. 

 

Prøv å prate saklig med mamma og gjør henne så trygg du kan. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid