Hopp til hovedinnholdet

Endret helse siden sesjon. Nye muligheter i Forsvaret?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 19 år som nylig har fått beskjed om at jeg skal inn i musikktroppen (KP3) i HMKG fra neste år. På sesjon fikk jeg karakterene 4 på almenn fysikk, 4 på kondisjon, 4 på syn, 4 på hørsel og 9 på teori. Er overvektig, veier 105 kilo og er 75cm høy, men takket være 13 år med korpsmusikk har jeg grei lungekapasitet/kondis, og overvekten har ikke gitt utslag i helseproblemer. Har også lårmuskler som en hest, om det skulle være relevant ;) Etter å ha tatt nye tester etter sesjon fikk jeg oppjustert syn til 7 og hørsel til 9 (kanskje en idé med nye test-maskiner før dere kjøper nye kampfly, eh?). I et brev jeg fikk fra forsvaret stod det at jeg er godkjent for tjeneste i musikktroppen, men ingenting annet. I tillegg er utenlandstjeneste og Heimevern uaktuelt (dessverre for meg). Hvis jeg får forbedret almenn-fysikken min (gått ned 10+ kilo før innryk e.l.), er utenlandstjenste og HV aktuelt, eller vil det stå en merknad med "har vært tjukk" i min mappe? Kan det være en idé å få en legeattest på min almenn-fysikk og levere inn, for kanskje å se om min karakter på det også går opp noen hakk? Og hvis noen fra KP3 vil i utenlandstjeneste/bli grenader/e.l., hvordan gjøres det? Må jeg ta et år til med førstegangstjeneste (andregangstjenste?), eller befalskole eller hva? Med vennlig hilsen ivrig patriot ;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Har du endret helse siden sesjon, så kan du sende dokumentasjon på dette til Vernepliktsverket. Da kan du eventuelt få endret din militære helseprofil. Ja, det vil være historikk på tidligere helseprofil, blant annet vekt. Men dette er ikke relevant, ettersom det til envhert tid er siste oppdaterte helseprofil som er gjeldende.

Det er mange veier til grenadertjeneste eller operasjoner i utlandet. Ofte skjer verving internt i avdelingene. Du kan ikke ta førsteganstjenesten på nytt. Man kan også søke på ledige stillinger, men har du kun bakgrunn fra KP3 så må du være forberedt på å ikke nå opp i konkurransen på kompetanse som etterlyses.
 
Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid