Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor skulle jeg gjøre det? Det er så mye kult å gjøre i fritida, så hvorfor?

 

Spørsmål
Hvorfor skulle jeg gjøre det? Det er så mye kult å gjøre i fritida, så hvorfor?
Jeg har tenkt litt på dette, men jeg skjønner ikke hvordan de som jobber for det røde korset overlever? De får jo ikke penger for å kjøpe mat. Er det bare rike folk som jobber der eller hva?
Hva så...
Det er fortsatt mye kulere å gjøre kule ting i fritida =D
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! :)

For det første så er ikke alle som jobber for Røde Kors frivillige. De som jobber der heltid får betalt for jobben de gjør, akkurat som man får betalt i andre jobber. Men ideelle organisasjoner er avhengige av sine frivillige for å kunne gjøre den fantastiske jobben de gjør. Uten frivillige ville for eksempel ikke eldre mennesker få besøk av besøkstjenesten i Røde Kors. Uten frivillige ville ikke små barn på asylmottak få besøk av mennesker som gir dem noe å glede seg til og over i hverdagen. Uten frivillige ville ikke ungdommer få besøk av engasjerte ungdommer som vil gi dem skikkelig seksualundervisning. Uten frivillige ville ikke Røde Kors kunne tilby ungdom som lever på kanten av loven hjelp til å komme seg ut av det dårlige miljøet de har havnet i.

Dette er bare en liten smule i havet av tilbud Røde Kors har, og som de har mulighet til å tilby kun på grunn av ivrige frivillige. Det er EN grunn til å være frivillig. Du gir andre mennesker noe de har et behov for, og som de kan glede seg over.

Grunn nummer to for å være frivillig, er gleden du får av det selv. Du treffer utrolig mange bra mennesker som frivillig, både andre frivillige, og mennesker du hjelper når du jobber frivillig. Røde Kors tilbyr også kurs til sine frivillige, morsomme helgesamlinger, sommerleire, og noen får tilogmed reise til utlandet med Røde Kors (som jo da er betalt av organisasjonen). Man lærer utrolig mye om mennesker, om seg selv, om samfunnet, og om verden. Og man lærer å være et tolerant og forståelsesfullt menneske.

Men det aller beste med å være frivillig er det å vite at DU som enkeltmenneske utgjør en forskjell i samfunnet. Du gjør noens liv bedre! Og det er helt utrolig kult!

Jeg er selv frivillig i Røde Kors Ungdom, og kan skrive under på at det å vie mye av fritiden på dette er det kuleste jeg kan tenke meg å bruke tida mi på!

Kanskje du skal prøve det selv? Kanskje du ikke er like kritisk etter å ha prøvd hvordan det er å være frivillig?

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Rettigheter for elever

Når er fristen for å klage på eksamens eller standpunkts karakterer?