Hopp til hovedinnholdet

Agronom, kvalifikasjoner, jobbsøking, frivillig arbeid 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg vil bli agronom, så forhåpentligvis jeg kan få en fast jobb i en dyrepark en dag. Men unntatt utdannelsen. Jeg tenker å gjøre en del frivillig arbeid som har med dyr å gjøre. Jobbe frivillig i dyrebeskyttelsen, på en gård, kennel osv. Jeg vurderer også kanskje å spare opp og reise med GoExplore til Afrika for å gjøre frivillig arbeid der en dag. Jeg tenker også å ta noen info -og lære kurs om forskjellige dyretemaer -Kurs fra kursagenten og sånt. Jeg har en venninne som jeg gikk på dyretolk kurs. Hun arbeidet en god del med det og tok dyretolker fra personer hun ikke kjente og det gikk kjempebra. Hun er på god vei til å bli dyretolker takket være det ene helgekurset. Så det jeg lurer på er om alt frivillig arbeidet, kursene og selvsagt erfaring fra dette vil gjøre meg til en attraktiv jobbsøker? Er sjansen min stor for å få jobb, om jeg da gjør alt dette her? Leser rundt omkring på nettet at det er delte meninger om engangskurs og frivillig arbeid teller noe i jobbsøking.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du har tenkt å bli agronom, da. Det er en utdannelse vi trenger i Norge. For å komme inn på dette studiet hjelper det ikke med små kurs og frivillighetsarbeid i forhold til dyr. Her teller kun karakterer fra videregående skole og spesiell studiekompetanse. Du må nemlig ha fordypning i realfag for å kunne søke et veterinærstudium. Les mer om dette på www.samordnaopptak.no.

Når det gjelder jobbsøknader i etterkant av studiet, finnes det ingen spesiell regel for hvor mye eller hva som er viktig å legge ved ved søknaden. Det kommer litt ann på hvilke jobber det dreier seg.

På generelt grunnlag kan vi si at dokumentasjon på arbeid (med eller uten lønn) med dyr, frivillge kurs du har deltat på osv., alltid lønner seg å legge ved en jobbsøknad.

Lykke til! 

 

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid