Hopp til hovedinnholdet

Finnes det det en organisasjon for unge filmskapere i Norge? Hvordan lage en?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 17 år gammel gutt som lurer på om det finnes noen organisasjoner for alle unge filmskapere rundt i hele Norge? Om ikke, hva må til for å lage en?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg har forsøkt å gjøre litt research på nett, men fant ingen organisasjoner for unge filmskapere. Det nærmeste jeg kommer er ulike arenaer å møte andre unge filmskapere, og det er for ekspempel UKM, filmfestivaler (det finnes ungdomsbidrag i de ulike festivalene) og lignende.

NUFF, Nordisk Ungdoms Filmfestival, er en festival for deg som er filminteressert, har lyst å lage film og se på andres film. Den arrangeres i Tromsø og jeg vil i stor grad anbefale deg å sjekke den ut. Der kan du møte andre unge filmskapere. Også Amandusfestivalen er en festival som også holder kurs og workshops i tillegg til å vise filmer laget av unge. En idé kan være å ta kontakt med disse festivalene og høre om de vet om det finnes en organisasjon hvor du kan møte andre unge filmskapere, da jeg ikke klarte å finne noen selv.

Dersom du ønsker å lage en slik organisasjon har jeg lagt ved en artikkel under dette svaret som tar for seg nettopp dette. Denne burde du absolutt sjekke ut da den er utrolig informativ og nyttig!

Hvis du har spørsmål om dette eller er usikker på hvordan du skal gå fram, så går det an å kontakte Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). De har e-post lnu@lnu.no og telefonnummer 23 31 06 00.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan starte en organisasjon

Gruppe med ungdommer (colourbox.com)

Det finnes mange organisasjoner som jobber for ulike saker og formål. Finner du ikke noen som kjemper for akkurat det DU brenner for, kan det være aktuelt å starte en ny organisasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar