Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne hjelpe frivillig på sykehuset

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på fjorten år. Jeg vil gjerne hjelpe frivillig på sykehuset som er i nærheten av meg. Jeg vil gjøre hva som helst, bare jeg hjelper til. Men jeg er litt redd for å bli stemplet på som 'for ung.' Hva burde jeg gjøre? Og hvem i sykehuset burde jeg kontakte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Så flott at du ønsker å engasjere deg frivillig! Jeg er usikker på om sykehus har frivillige, men det lureste er uansett å ta kontakt med sykehuset det gjelder og høre. Ofte har sykehus en personalavdeling eller administrasjonsavdeling. Der kan det være lurt å starte.

Du kan også høre med aktuelle organisasjoner som driver med frivillig arbeid, om de har noen på sykehusene. Det finnes nemlig en rekke organisasjoner der man kan jobbe frivillig, også før man fyller 18 år. Du finner en oversikt over slike organisasjoner i den ene artikkelen under svaret. Kanskje en av disse organsiasjonene har et lokallag nær deg? Kanskje de jobber frivillig på sykehus, sykehjem eller lignende? 

Du kan også sjekke om det finnes en frivillighetssentral i nærheten av der du bor. Kanskje har de oppgaver som kan passe for deg?

I tillegg lønner det seg å tenke kreativt. Frivillig arbeid og veldedighet er jo også å lufte naboens hund eller sitter barnevakt for noen som trenger en frikveld. Kanskje har du eldre i nabolaget som trenger hjelp til plenklipp eller å hente post? Sjekk ut med idrettslagene og de ulike idrettsklubbene der du bor. Trenger de frivillige? Kanskje kommunen har oversikt over hvor det er behov for frivillige? Mulighetene til å bidra for andre er mange, så tenk godt gjennom hvordan og hvem du kan hjelpe der du bor. Les også mer i artiklene under svaret. 

Jeg håper dette hjelper deg litt på veien!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid