Hopp til hovedinnholdet

Vil gå videregående i Tyskland etter endt vgs i Norge. 

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ønsker veldig gjerne å ta et utvekslingsår i Tyskland! Bestemoren min bor der, så tenkte jeg kunne bo hos henne. Jeg har ekstremt lyst til å gå på en tysk skole og lære tysk. Siden jeg ikke snakker flytende tysk (men kan litt), vil det være veldig vanskelig på skolen.... Det vil gjøre sånn at jeg ikke skjønner noe som helst og får sikkert ekstremt dårlige karakterer:/ Jeg tenkte kanskje det var mulig å gjøre ferdig vgs her i Norge. Også ta vgs på nytt i Tyskland, men utenom at de karakterene jeg får i Tyskland telles. Mitt spørsmål er derfor: Går det Ann å gjøre ferdig vgs i Norge og få vitnemålet, men ta VGs på nytt i Tyskland, utenom at de karakterene jeg får der påvirker snittet mitt? Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil flytte til Tyskland! 

Det aller vanligste er å ta ett utvekslingsår i Vg2, men da vil det året telle som et skoleår når man kommer tilbake. Du sier du vil gå videregående på nytt i Tyskland, men ikke ønsker at karakterene påvirker snittet ditt. 

Det kan være lurt å ta kontakt med noen av de ulike utvekslingsorganiasjonene. De kan gi deg mer informasjon om hva som er mulig. Det kan også være smart å ta direkte kontakt med skolen du tenker å søke på, og høre om de ulike mulighetene. 

ANSA hjelper også flere studenter etter videregående skole å studere i utlandet. De har oversikt over ulike studier som tilbys i Tyskland og mer informasjon. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid