Hopp til hovedinnholdet

Jeg er leder for en gruppe ungdommer som skal på tur. Hvordan være en god og motiverende leder?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er litt usikker på hvor jeg skal plasere dette spørsmålet, men jeg tror det går fint. I sommer skal jeg på roverleir (speideren) og 2 av dagene skal vi være på haik (tur med 8 ungdommer). Vi er alle i alderen mellom 16-19. Tingen er at jeg er leder (noe jeg ønsker å være), men jeg vet at noen få av oss ikke er i noe særlig god fysik form og ruta vi skal gå er ganske utfordrene. Det er ikke mulighet for å endre runte og om det var det så ville ikke disse personene valg å gå en enklere en siden de er overbevist om at de kalrer det. Jeg vet at de har stort pågansmot og de vil mest sanssynligvis klare det, men der vil komme til å bli utrolig tungt for dem. Siden jeg er leder og er ansvarlig for dem lurer jeg dermed på; hvordan kan jeg motivere dem under turen, hva skal jeg gjøre hvis de nekter å fortsette, hva om de blir veldig negative etter hvert? Alt dette er spørmål og sitiasjoner jeg frykter og vil derfor være så forberett som mulig. Tusen takk for svar, god sommerferie !!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så flott at du skal på denne turen, og lede de andre 7 ungdommene gjennom denne tøffe løypen! Jeg er helt sikker på at det kommer til å gå fint da ungdommene selv er motiverte til å klare det! 

Det første du må gjøre er å endre instilling. Om du tror at de andre er i for dårlig fysisk for til å klare det, har du en negativ instilling som vil påvirke lederstilen din. De tror de skal klare det, og det må du også! Om de så ikke hadde hatt troen selv, så MÅ du ha troen på de, ellers vil dere ikke klare dette sammen.

Det er fire ting jeg tenker er viktig for å være en god og motiverende leder: Informere - Motivere - Organisere - Involvere

En god start på turen øker sjansen for en vellykket tur! Begynne med å gi deltakerene god informasjon om turen. Både hvor langt det er, når dere forventer å være fremme, utfordrende etapper, pauser, fordeling av oppgaver m.m. Et konkret mål for turen er en god motivasjonsfaktor. 

Motivasjon er det som ”driver” mennesker. En motivert person har stor tro på egne evner til å mestre gitte oppgaver, presterer bedre og opplever  ”stå-på-vilje!" Vær raus med ærlig skryt. Finn de enkeltes kvaliteter og bruk det bevisst. 

Noe av det viktigste tenker jeg er å legge inn lange pauser med påfyll av noe godt med tanke på at du tenker at turen i utgangspunktet er i tøffeste laget for de.

Underveis på turen kan man leke om noen mister motivasjonen. Bruk fantasien, vær entusiastisk, syng, finn for eksempel ting som begynner på bokstaven «S» for eksempel osv.

Situasjonsbestemt ledelse er et nøkkelord. Ha et øye til alle, ha oversikt og kontroll og sørg for god kommunikasjon til enhver tid. Om du ser at enkelte begynner å bli slitne, fortell hvor langt det er til neste pause.

  • Juster gjerne plan og mål underveis; men innenfor rammene! Det er bedre å legge inne en ekstra pause, enn å risikere å slite ut deltakerne om du ser at det blir for tøft. 
  • Ikke skap tidspress –friluftsliv er naturopplevelser og skal være lysbetont!

La deltakerne oppleve mestringsfølelse og vær også raus med skryt underveis. 

Vi ønsker ikke at andre skal påtvinge oss tanker, meninger, arbeids-eller treningsmetoder osv., som vi selv ikke ønsker eller er enige i. Å kunne bestemme selv er en grunnleggende faktor til at man oppnår noe, skaper og fremmer den indre motivasjonen. Ta med alle på råd, lytt og legg opp turen ut fra det som kommer frem innen rimelighetens grenser. Føler de seg involverte, er sjansen for at dette blir en bra tur mye større :-)

Du spør om hva du skal gjøre om de nekter å fortsette, eller blir veldig negative etter hvert. Jeg tenker at om du følger det jeg her har skrevet, vil ikke dette oppstå. Lytt til de som er slitne, legg inn pauser, g skap god lagspirit gjennom leker og sanger. Kanskje dere kan lage deres eget lagrop/sang underveis?

 

Lykke til!

 Vennlig hilsen Helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid