Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få folk til å jobbe mer i min organisasjon og få dem til å engasjere seg mer?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en egen organisasjon som samler inn penger til fattige barn. Vi har nå samlet inn over 10000 kr, men det som er er at mange i organisasjonen ikke gjør noen ting. Jeg føler jeg må gjøre alt og da blir jeg litt forbanna. Det var en venninne av meg som kom på ideen med å lage organisasjonen og jeg føler hun får alt for mye oppmerksomhet. Hun gjør jo ingenting! Så jeg lurte på hvordan jeg kunne få dem mer engasjerte og villige til å jobbe mer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Først så vil jeg bare si at dette virker som en flott organisasjon! Stå på!


Jeg forstår det sånn at du synes at det er dumt at venninnen din får så mye oppmerksomhet for denne organisasjonen når hun ikke gjør noe, i tillegg til at resten heller ikke gjør så mye og ikke er noe spesielt engasjerte. 

Det er jo kjempe dumt. Jeg tror en viktig ting du burde gjøre er å minne dem på hvor utrolig viktig organisasjonen deres er! Minn dem på hva dere jobber for! Det tror jeg er den ultimate motiverende grunnen til å bry seg om jobben som går inn i det her. 

Men også minn dem på at de ikke kan være med om de ikke gjør noe. Og du kan også "friste" med at en slik ting som dere er med på gjør seg veldig godt på en potensiell jobb CV. 

Men om de ikke bryr seg, da bryr de seg ikke. Sånn er det dessverre. 

Men jobben du gjør er for en utrolig bra sak, så stå på! 

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Hvordan starte en organisasjon

Gruppe med ungdommer (colourbox.com)

Det finnes mange organisasjoner som jobber for ulike saker og formål. Finner du ikke noen som kjemper for akkurat det DU brenner for, kan det være aktuelt å starte en ny organisasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid