Hopp til hovedinnholdet

Hvilke organisasjoner tilbyr et år/halvår i utlandet mot frivillig arbeid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tenker mye på hva jeg ville jobbe med etter videregående. Jeg har foreløbig en jobb, og søker nå til en jobb nummer 2 slik at jeg tjene inn mer penger. Etter videregående vil jeg reise til et land i verden der jeg kan hjelpe med frivillig arbeid. Noen ideer om hvilke organisasjoner som tilbyr et år/halvår i utlandet mot frivillig arbeid? (jeg kan bidra med alt fra pianotimer til barn i Rwanda, til å være assistent i en skole/barnehage, eller gjerne jobbe i feltarbeid med organisasjonen.) Og en ting til, jeg bor i Tønsberg, er det noe frivillig arbeid jeg kan gjøre her? Leksehjelp for innvandrere for eksempel? Jeg vil så gjerne hjelpe, men vet ikke med hva. Hilsen jente, snart 17

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei. 

Takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil jobbe som frivillig! 

Denne artikkelen har mye informasjon om det å være frivillig i utlandet og har listet opp ulike organisasjoner du kan kontakte. 

Jeg legger også ved en artikkel under svaret som handler om å jobbe som frivillig i utlandet gjennom Aktiv Ungdoms volontørtjeneste som også kan være et alternativ. 

Videre spør du om det å være frivillig i Tønsberg. Jeg anbefaler deg å sjekke ut frivillig.no. Det er en nasjonal oppslagstavle på nett over oppdrag frivillige kan gjøre. Organisasjoner over hele landet legger ut oppdrag de trenger flere frivillige til og du kan sortere på hvor du bor og hva du er interessert i. Du kan også kontakte Tønsberg frivilligsentral for å høre om hvilke muligheter som finnes i kommunen din.

Det finnes også ulike organisasjoner som driver med frivillig arbeid. Vi har listet opp noen av de i denne ung.no artikkelen. Du kan også kontakte de i nærmiljøet og si at du har lyst til å være med å hjelpe. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid