Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne frivillig arbeid om jeg er 14/15 år?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år og jeg ønsker å gjøre frivillig arbeid. En jeg kjenner var leksehjelp for flyktninger i røde kors, og jeg syns det virker som noe som ville passet meg veldig godt. Det virker også hyggelig å jobbe på et gamlehjem. Kommuniserer best med de som er eldre/yngre enn meg på en måte. Men jeg syns det er så vanskelig å finne noe for min alder. Fyller 15 om ikke så lenge, kan også vente til da. Hadde vært fint hvis dere kunne hjulpet meg litt på vei. Jeg bor i Akershus. Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Tusen takk for ditt spørsmål! 

Så fint at du vil jobbe frivillig! 

Aldersgrenser for å delta som frivillig arbeid avhenger av type aktivitet du ønsker å melde deg på, det finnes mange muligheter også for ungdommer. 

Nedenfor ser du noen eksempler på aktører som formidler frivillig arbeid. Ta en titt på, og finn noe som passer for deg. 

 

Frivillighetssentralen
Frivillighetssentralene er steder man kan oppsøke selv og spørre om de trenger frivillige. Eksempel på oppgaver kan være turvenn, besøksvenn, butikkvenn, snømåking, hagestell og leksehjelp. Du kan få en attest hvis du har jobbet som frivillig.

Ønsker man å bidra, kan man ta kontakt med den lokale frivillighetssentralen i kommunen. Man kan bidra i nærmiljøet, noe som gjør det veldig fleksibelt og lett å kombinere med jobb og skole. På frivilligsentral.no/ kan du velg kommune og se hvilke aktiviteter frivillighetssentralen i din kommune holder på med.

 

Frivillig.no
Frivillig.no er en oppslagstavle for frivillige oppdrag. Her kan du se oppdrag fra frivillige organisasjoner, frivillighetssentraler, menigheter og kulturfestivaler der du bor. Søke etter bosted, finn noe du synes virker interessant og meld interesse via nettsiden. 

 

Røde Kors 
Røde Kors trenger stadig frivillige i arbeidet de gjør. Enten det er leksehjelp, arbeid med ungdom, flerkultur eller besøksvenn. Norges Røde Kors engasjerer tusenvis av frivillige, som alle bidrar med et viktig arbeid på sitt felt. På nettsiden kan du melde interesse via dette skjemaet.  Røde kors har lokallag, så du kan mest sannsynlig jobbe i nærheten av der du bor. 

 

Redd barna
Hvis du har lyst til å jobbe med barn er kanskje frivillig arbeid hos Redd Barna noe for deg? Du kan engasjere deg som frivillig på asylmottak og bidra med å lage aktiviteter for barn og unge. Redd barna trenger også frivillige som kan hjelpe til med leksehjelp og være med på aktiviteter for flyktningbarn som har fått fast opphold i Norge. Den første tiden i et nytt land kan være vanskelig for unge, og her kan du hjelpe til med å fungere som bindeledd til det norske samfunnet. Her kan du også melde interesse via nettsiden til Redd barna. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid