Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sjekket litt rundt på volunteer abroad, x-plore og atlantis, men på alle nettsidene står det at man må være 18 år og fullført videregående, men det passer ikke for meg etter videregående. Jeg kan da yte like mye nå som om to år!

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente som fyller 17 år i år, går 2. året på videregående og ønsker sterk å jobbe i Sør-Afrika nå så snart som mulig i 2-4 uker. For det er nå jeg selv kan klare og lese meg opp på fagene på skolen og går minst mulig glipp av viktig skole. Jeg har gode karakterer så det blir ikke noe problemer med engelsk. Jeg har sjekket litt rundt på volunteer abroad, x-plore og atlantis, men på alle nettsidene står det at man må være 18 år og fullført videregående, men det passer ikke for meg etter videregående. Jeg kan da yte like mye nå som om to år! Jeg er aktiv og veldig glad i barn og vil så gjerne hjelpe - og siden jeg ikke har så mye penger kan jeg i det minste yte med min egen arbeidskraft, kjærlighet og omsorg! Jeg lurer da på om det finnes selvskaper som man kan dra med som 16/17 åring? Hvor nøye er de på alderen, får man lov å dra hvis foreldre godkjenner?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Årsaken til at de setter aldersgrensen på 18 år er fordi det innebærer mye ansvar å gjøre noe slikt. For det første er det vanskelig følelsesmessig å dra ned alene å jobbe med slike ting, for det er ikke bare godt alltid. For det andre kan du utsette deg selv for sykdommer o.l. Det er ikke fordi de tviler på at du har mye å yte.

 

MEN jeg tenker at du ikke skal gi opp likevel. Ta kontakt med barnehjemmene direkte, og ikke gå gjennom store organisasjoner. Hos de store organisasjonene må du uansett betale store summer for å få lov til å dra. Søk på barnehjem i Sør-Afrika på google.

 

Hvis det ikke går må du nok bare vente til du har fylt 18 år, dessverre.

 

Lykke til!Vennlig hilsen


ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hva er incest?