Hopp til hovedinnholdet

det virker som at alle organisasjonene som tilbyr dette er "dyre", altså jeg må betale flere tusen kroner for å kunne hjelpe andre!

Jente 20 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg har veldig lyst å jobbe frivillig i utlandet,f.eks afrika, india eller thailand. Har sett mye på dette på internett men det virker som at alle organisasjonene som tilbyr dette er "dyre", altså jeg må betale flere tusen kroner for å kunne hjelpe andre! Jeg har ikke penger til det, så jeg lurte på om det finnes noen organisasjoner som sender frivillige ut gratis? Jeg synes det er veldig dumt at man faktisk må betale for å jobbe frivillig, det finnes jo mange som ikke har penger men som har lyst å hjelpe, hadde det vært gratis ville nok mange flere meldt seg og. Mvh.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Det er dessverre veldig vanlig at organisasjoner tar betalt for å sende frivillige til utlandet for å gjøre en innsats. Du finner nok svært få som betaler alt for deg, men det finnes organisasjoner som ikke tar betalt for oppholdet, og som sørger for at du får kost og losji gratis. Flybillettene må du nok betale selv, og også lommepenger. Det finnes for eksempel et barnehjem i Brasil (norsk, se link til artikkel under) som tar i mot frivillige, og betaler for kost og losji. Flybilletter må du betale for selv. Røde Kors Ungdom sender også ut ungdomsdelegater. Utenom det vet jeg ikke om så mange lignende, men jeg vet at det finnes. Du må bare lete godt. Hold deg unna de store organisasjonene. Du kan også bruke søkemotoren Volunteer Abroad, og lete deg frem.

 

Lykke til!


Vennlig hilsen


ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om kultur?

Kan du delta på Ungdommens kulturmønstring hvis du driver med skating?