Hopp til hovedinnholdet

utveksling/leir i utlandet, jeg er under 18

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann:) Jeg er en jente på 15 år, blir 16 i år, som lurer på noe med utveksling/leir. Jeg leste her på ung, nettopp at man kan dra til land å hjelpe fattige og utrydningstruede dyrearter. Dett visste jeg litt om fra før og noen organisasjoner. Jeg ser at man må være 18 eller mer, på nesten alle. Jeg kunne godt tenkt meg denne sommeren å gjøre noe slikt. vet dere om noen slike leirer for de under 18? Jeg har ikke tenkt på sånne ego-turer med sts eller ef (klart noen syntes det er gøy, men mange drikker seg jo full, fester eller ikke gidder å bry seg om andre). Jeg vil hjelpe noen som trenger det. Jeg vil ikke vente til jeg er 18, jeg vil begynne med det nå. Er det noen sider dere kan lenke til? Har søkt på google, men finner ikke så mye. Takk for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!
De aller fleste opplegg for frivillig arbeid i utlandet krever dessverre at man er over 18 år. HER kan du imidlertid lete blant norske organisasjoner som tilbyr frivillig arbeid i utlandet. Ta deretter kontakt med de organisasjonene som du synes virker interessante, og spør om de har noe tilbud til deg som er under 18 år.
Et annet tips kan være å kontakte organisasjoner i Norge som har egne ungdomsavdelinger. Der kan det kanskje være mulig å bidra frivillig, enten i Norge eller ved å bli med på leir eller andre opplegg de kan ha i utlandet. Kontakt for eksempel:
Håper noe av dette kan være til nytte :) Lykke til!

Vennlig hilsen
Ung.no i samarbeid med Unginfo
UngInfo er et informasjonssenter for ungdom. Spør oss om utdanning, jobb, bolig, ut i verden, helse & sosial, jus & økonomi...eller andre ting du lurer på!
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om det internasjonale samfunn?

Land som Kroatia, Serbia og Kosovo var fram til slutten av 1990-tallet del av et stort europeisk land - hvilket?