Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe frivillig i utlandet når jeg er 14 år?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! 1.) Jeg har veldig lyst til og jobbe frivillig på et barnehjem med småbarn gjerne i utlandet, russland foreksempel. Gjerne i sommerferien min, og når vi skal ha arbeidsuke på skolen. Hvordan skal jeg gå frem da? Siden jeg er 14 år? Er dette umulig da? Jeg har så lyst til og hjelpe barna og drømmer om å kunne bli lege og åpne et barnehjem der barna kan komme og få husrom og da ha muligheten til og kunnne få hjelt av en lege. Detter er virkelig viktig for meg! Er det noen sjanse i havet for at jeg kan gjøre frivillig arbeid på f.eks et barnhejem.?? 2.) Jeg har også veldig lyst til og hjelpe til og bygge skoler i fattige land. Er det umulig for meg å gjøre dette i en alder av 14 år? Hvordan skal jeg kunne gå frem??? Håper virkelig du kan hjempe meg. MvH. Jente 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
De aller fleste opplegg for frivillig arbeid  i utlandet krever at man er over 18 år.
Ta kontakt med de organisasjonene som du synes virker interessante, og spør om de har noe tilbud til deg som er under 18 år.
Et annet tips kan være å kontakte organisasjoner i Norge som har egne ungdomsavdelinger. Der finnes det mange aktiviteter man kan være med på. Kanskje er det også muligheter til å bidra frivillig, enten i Norge eller ved å bli med på leir eller andre opplegg de har i utlandet. Kontakt for eksempel:
Røde kors ungdom
PRESS - Redd barna ungdom Changemaker
Attac
Spire - utviklingsfondets ungdomsorganisasjonVennlig hilsen

www.eurodesk.no

på vegne av ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid