Hopp til hovedinnholdet

Jeg er deprimert fordi jeg ikke har kjæreste.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. jeg er en jente på 19 år. i det siste har jeg vært veldig skolelei og jeg merker presset om å få så bra karakterer som mulig. jeg er så lei og sliten og utsetter skolearbeidet mer og mer. de siste månedene har jeg grått neste hver kveld. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor men det har mye med at jeg er lei, og det er deilig å bare gråte litt, men mest av alt tror jeg jeg gråter fordi jeg er såpass gammel og har aldri hatt en kjæreste. det er veldig deprimerende. jeg har det veldig fint med familien, har masse gode venner. Jeg er ikke stygg, og har hatt flere gutter som liker meg og som jeg har likt tilbake, men av en eller annen grunn så blir jeg redd og tenker for mye når jeg merker at vi holder på å bli mer enn venner, og da trekker jeg meg før det i det hele tatt fører til et kyss, og overbeviser meg selv om at jeg ikke liker han lenger. Er dette normalt, og hva kan jeg gjøre for får få vekk disse tankene? Tror du jeg rett og slett bare slutter å like personen før det skjer noe mer, eller kan det hende jeg tror jeg ikke liker han lenger fordi jeg er redd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss og beklager så mye at du har ventet så lenge på svar fra oss!

 

Det er ikke uvanlig at når man har gått på skole så lenge som du har så begynner man å bli lei. Det blir slitsomt å presse seg gjennom likevel. Det å ikke ha hatt kjæreste når man nærmer seg slutten av tenåra er ikke så uvanlig som mange tror. Det å inne noen man er så trygg på at man kan virkelig stole på er ikke lett. Når jeg leser det du skriver tenker jeg at du høres usikker ut.

 

Det kan godt hende at noen av de du blir interessert i trekker du deg fra fordi det er et eller annet som ikke stemmer med gutten. Det kan imidlertid også handle om at du har dårlig selvfølelse og selvtillit. Det alltid en risiko for å bli avvist hvis man forelsker i noen. Det er skummelt for de fleste av oss. Hva skal til at du tør å ta sjansen på at du også kan møte noen som kan være gald i deg? Det er heller ikke mulig å finne ut om du passer sammen med noen hvis du ikke prøver. Man trenger jo ikke kysse med en gang heller.

 

Det kan være nyttig å snakke med noen om hvordan få styrket selvtilliten og selvfølelsen din. Det kan være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid