Hopp til hovedinnholdet

Organisasjon kan jeg da eventuell da reise med for å jobbe med dyr da?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg vil reise og oppleve verdene og de forskjellige kulturene man bare ha hørt eller sett om, men jeg vill jobbe med dyr. Jobbe et sted der man tar seg av eksotiske dyr, sånn som orangutanger, elefanter, pandaer, giraffer osv. Jeg skal begynne på lærlingtid som helsefagarbeider til høsten, men etter fagbrevet vil jeg ikke begynne rett å jobbe, men må kanskje det da for å spare penger, med mindre jeg reiser med noen der de tilbyr gratis. Men må man ha noe lære om dyr da? Hvem organisasjon kan jeg da eventuell da reise med for å jobbe med dyr da? Har dere noe info om det, og om videre? Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Så fint at du har lyst til å jobbe frivillig. Det er kjempefint å gjøre noe for andre, ikke minst lærer man masse av slike erfaringer. I tillegg vil frivillig arbeid også være en nyttig erfaring for deg å vise til på CVen senere.

 

Sjekk våre emnesider om frivillig arbeid der du kan lese om de mange mulighetene og få inspirasjon. Jeg vil dessuten anbefale deg til å lese denne artikkelen. Der finner du en oversikt over de forskjellige organisasjonene som tilbyr ulike opplegg for frivillig arbeid i utlandet. Den vil kunne gi deg en del svar. I artikkelen ser du også hvilke opplegg som er gratis og hvilke prosjekter du må betale for selv, hva slags arbeid du kan forvente deg og i hvilke land.

Noen eksempler:

  • Aktiv ungdom (gratis, finnes en del prosjekter der man jobber med natur eller dyr, i andre europeiske land)
  • X-plore (frivillig arbeid med dyr i land som Namibia, Kina, Sør-Afrika, Zambia, Zimbabwe, )
  • Atlantis (frivillig arbeid med dyr i forskjellige land)

 

De som velger opplegg der det kreves egenbetaling velger gjerne å jobbe en periode her hjemme først, for å spare opp penger til å reise ut etterpå.

 

Jeg har også lagt ved noen artikler under dette svaret med alternativer til deg som ønsker et friår fra utdanning. Håper noe kan være til inspirasjon, og riktig lykke til med planleggingen!Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid